Søg
Close this search box.

V75 Solvalla 29/5-22 | Elitloppet 2022

Så er vi nået til søndagens højdepunkt, hvor Elitloppe 2022 bliver afgjort. Det er her værd at bemærke, at V75-2 (løb 6) og V75-3/V5-1 (løb 7) er forsøgsheat, hvor de fire bedste fra hvert forsøg kvalificerer sig til Elitloppets finalen.

Du finder vores fyldige analyse af V75 omgangen længere nede på siden.

V75-Tips

Syv rigtige på V75

I går havde vi igen 7 rigtige. Dette var nr. 7 x V75 topgevinst i år. Desværre gav den ikke så meget, men havde bare 15 Digital Class (3%), eller den voldsomt spurtende 8 Gardner Shaw nået frem (2%), – begge blev to’er, ja så havde der nok været million uddeling, men som en klog mand sagde til mig på travbanen, man kan desværre ikke selv vælge hvem dert skal vinde;)

Vi satser på højere uddeling på søndagens V75. Husk at spil med!

V75 Travtips & Analyse – Solvalla 29/5-2022

Du kan spille med i vores andelsspil her. Det koster kun 75 kr. pr. andel.

V75-1 1640m auto
Elitekampen afgøres og her forventes der en spændende duel mellem Sverige og Norge, og Månlykke A.M. & Odd Herakles, som er de to, der på forhånd er de største forhåbninger til, og til titlen i år og en gevinst på 1.000.000 SEK. Men kan der spændes ben for én af disse?

Gunnar Melander, sagde sidste år, at han ikke ville tage Månlykke A.M. med i Elitkampen, og da ville det måske igen være en matchbold til Odd Herakles. Men han sagde dog endelig ja, og 8 Månlykke A.M., står derfor i sin første Elitkampen. Og det er Sveriges store stjerne for koldblodige. Gunnar Melanders otteårige er en vinder, der har vundet 27 af sine 42 starter i livet. Månlykke A.M. kommer nu med otte sejre i træk på kontoen og har vist både styrke og hurtighed, hvilket gør ham allround. Derudover har vi set beviser på en vidunderlig vilje, der gør, at han ofte har det lille ekstra at give, når der virkelig er brug for det. Sporet blev dog bestemt ikke det bedste, specielt ikke over den korte distance, men det er en hest, der er hurtig i benene og kan åbne godt, hvis man lader fra start. Han kan også klare en del arbejde på egen hånd, og jeg kan ikke se, hvem der har lyst til at forsvare spids, når Månlykke A.M. kommer. En gang i spidsen burde det være en topchance. Månløkke A.M., skal desuden gå uden sko for første gang. Jeg varsler dog, lidt for at det kan give bagslag, pga. den tunge bane – eller det kan blive fyrværkeri og spids og slut.

10 Odd Heracles er den nuværende konge af Elitkampen, der har domineret den koldblodige scene i de senere år og er den, der vil forsøge at forsvare titlen igen i år. Dette er måske det hurtigste koldblodshest. Sidste år vandt han på 18,6 efter at have åbnet den første 500m i 14,5!  Men i år er sporet et bagspor, og den kan derfor ikke bruge sin starthastighed og vil derfor være dårligere stillet end forhåndsfavoritterne Månlykke A.M. fra start. Jeg siger, at det bliver for svært at tage Månlykke A.M. ned fra bagspor, men jeg ser frem til duellen, og det bliver en god start på denne V75-dag.

Ved yderligere gardering, så er det klare valg 6 Tangen Haap, der er meget kvik i benene og kan åbne godt fra start, og dette er min spidshest, indtil Månlykke A.M., sikkert banker på døren. Der er desuden anmeldt med amerikanervogn for første gang, hvilket er spændende. Tangen Haap har også vundet Elitekampen før og uanset taktik i dag er han sikret et godt løb. For dem, der vælger tre heste på systemet, er Tangen Haap givet.

Nævner også 9 Stjärnblomster, der er “statistik vinderen” i løbet. Hun er ubesejret både uden sko (8/8), og med tætte starter(5/5), og jeg tager det ikke så højtideligt, at hun fik sejrsrækken brudt senest, efter at have vundet 10 sejre i træk. Hun blev senest kørt defensivt, nok med dette løb i tankerne. Får her sin ildsåb, og bliver spændene at se.

Ranking: A:8 B:10,6,9,2,1 C:4,7,3,5

V75-2 1609m auto
Det første forsøg og kvalifikation til Eltiloppet afgøres her i anden afdeling af V75.

1 Önas Prince er kvik fra start og har fået et optimalt inderspor og vil i forsøget gå i optimalt balance og udstyr. Per Nordströms hest har trænet sammen med Kentucky River, og vi så i går (lørdag), at formen var i top på denne. Så det samme gælder med stor sandsynlighed også Önas Prince. Målet er at lede deres forsøg fra start til slut. Og det tror jeg faktisk at de kan. Tror ikke at der er nogen fra dødens, evt. Don Fanucci Zet, der vil gå sig vildt træt og presse tempoet op, bare det de kommer ind som to’er vil de være fint tilfredse med, så er kvalifikationen hjemme.

8 Don Fanucci Zet har haft samme hårde spor i årets forsøg som sidste år. Fra spor otte var mange andre heste helt kalkulerede i deres forsøg, men Don Fanucci Zet har før vist, at han kan det her. Dette er en verdensstjerne, der har set blændende ud i sine seneste to starter. Daniel Redén har gennem længere tid kunne matche ham på bedste vis inden Eliteløbet. Sidste år blev han nummer to i sit forsøg fra spor otte, selvom Örjan Kihlström bestemt er tilfreds med en lignende placering i år, har Don Fanucci Zet evnen til at vinde et løb som dette på forskellige måder. Han er både hurtig fra start, men præsterer også i toppen bagfra, kapaciteten er der også til at vinde et løb som dette fra dødens.

3 Coktstile er måske den, der er mest tilfreds med sin startspor i forsøget. Coktstile kommer fra en grusom præstation, da han sidst vandt Finlandia Ajo fra den tunge vej. Dette er en hest, der kan holde til et hårdt tempo, og fra en god startposition vil han sidde i det forreste del af feltet med det samme.

7 Etonnant har svaret for nogle gode præstationer på det seneste, bl.a. for tre starter siden, da han slog Vivid Wise As fra dødens. Det er en hest med det lidt ektra, og den var faktisk favorit i åreta Prix d’ Amerique, da det dog blev til galop. Tror dog den har højere sejrschance i finalen , end i forsøget her, men den skal bestemt ikke glemmes.

Nævner også 2 Brother Bill, der sluttede glimrende af sidst som nummer to efter Önas Prince og har i dag fået et perfekt andet spor i sit forsøg. Han vil sidde godt på det lige fra starten, og vi ved alle, at Brother Bill er en hurtig hest, der altid går stærkt til sidst.

Ranking: A:1,8 B:3,7,2 C:5,4,6

V75-3 1609m auto Eliteløb
Det anden forsøg og kvalifikation til Eltiloppet afgøres her i tredje afdeling af V75

4 Hail Mary har bare gået ét løb i de seneste ni måneder, men det var dog ikke til at se, da den i sin debut for Daniel Redén gik et flot løb, og så helt ukørt ud. Dette er vel blevet Elitloppets store favorit, sammen med Don Fanucci Zet. Der er ingen tvivl om, at der er tale om en hest, der kapacitetsmæssigt er klar til verdens største sprintløb. Fra spor fire her er jeg inde på, at Erik Adielsson som sidder i vognen vil gå i spids, eller gå i dødens, for at kunne bestemme tempoet lidt derfra. Jeg er helt sikker på, at Adielsson vil forsøge at holde trit med hestens kræfterne, hvad der foregår, og hvis de skulle blive nummer to, vil næsten alle i kredsen omkring Hail Mary være tilfredse. For så, kan de gå ud i finalen, og bruge kræfterne der og accelerere hele løbet fuldt ud. Men som favorit på V75 vil jeg stadig gardere i betragtning af, at det vigtigste her er ikke at vinde deres forsøg.

7 Vivid Wise As, der blev to, bagved Don Fanucci Zet sidste år, er en klassehest. Og har vidst dette i løbet af vinteren, at han stadig er en af verdens bedste heste. Sporet kunne dog have været bedre. Men Alessandro Gocciadoros stjerne har set bedre ud i år sammenlignet med, hvad han gjorde sidste år, da han blev nummer to i finalen. At de så også sætter Matthieu Abrivard i vognen ses som et plus. Vivid WiseAs er allround, han er både hurtig og stærk og kan udføre noget arbejde på egen hånd. Uanset taktik er det en ekvipage jeg vil advare imod både i deres forsøg og i finalen i årets Eliteloppet.

3 Who’s Who kom senest fra sejr i det paralympiske løb, hvor han vandt fra spids med sparede kræfter i mål. Han har et ubeskrevet ark over den korte distance i disse sammenhænge med kun én start, men det endte med sejr i Hugo Åberg sidste år. Han kan åbne hurtigt, og er en af dem, der kan gå i spids her. Når de i den position, da kan det holde hele vejen.

Det samme gælder 1 Snowstorm Hannover, hvis den holder sit inderspor og går i spids, og eventuelt med 4 Hail Mary på ydersiden, så kan den måske bluffe dette løb hele vejen ind og blive en overraskende vinder af forsøget. Formen er i top, og til 8% skal dette prøves.

Ranking: A:4,7 B:3,1,2,5,6

V75-4 2140m auto
3 Pure Atlas
ser ud til at blive storfavorit på V75. Dette er en meget spændende treåring, der debuterede på 13,7a over 1640m, men som blev låst i et udtagelsesløb til det svenske Avlsløb. Efter den debut er det blevet til fire sejre i fem starter og ved det eneste nederlag, da handlede det om at Pure Atlas galopperede. I den sidste start vandt han fra spids på en enkel måde og havde det ikke været for hans lidt hektiske tendenser fra tid til anden, havde chancen for sejr måske været lige så stor, som procenten siger. Pure Atlas, er min favorit til at går i spidsen her, og derfra kan det være så enkelt som spids og slut. Men som favorit på V75 i et treåringsløb, hvor der kan ske uventede ting, vil jeg i hvert fald gardere.

Mit givne garderingstreg i løbet er 9 Jewilla, som bare er blevet bedre og bedre for hver start i livet. Hun er top-stammet og stod for en god præstation bag Pure Atlas sidste gang. Stefan Melander, der træner hesten vælger at udstyre hesten med en amerikanervogn, hvilket er interessant. Fra spor ni vil Jewilla kunne sidde godt på det med det samme. I min bog er Jewilla givet til 9%.

1 Urban Africa er en hest, der imponerede mig i sejren for to starter siden, da han vandt fra dødens. Til dagens start vil han være lettere i balancen og konkurrere med en amerikanervogn, hvilket er spændende. Dette er min andenhåndsfavorit bagved Pure Atlas, til at gå i spids, og vil under alle omstaændigheder, sidde godt med fremme. Hvis du vil gardere yderligere, så skal denne med.

Nævner også 2 Diapason, som stod til 43 gange pengene i udtagningsløbet, men som viste at den havde taget et ordentligt ryk henover vinteren, da han nedspurtede samtlige. Bliver her krafstigt forstærket af Björn Goop. Kan den skrælle igen?

Ranking: A:3 B:9,1,2 C:6,11,4,12,10,5,8,7

V75-5 1640m auto
Vores førstehest er Muscle Hill datteren 2 Imhatra Am, som gjorde det godt i sejren i sidste start. Hesten har ikke startet på den korte distance i Sverige, men der findes ingen anledning til at tro, at den ikke passer til sprint. Hesten har jo gået på 1 miles baner i USA. Jeg tror at hesten er en del hurtigere fra start end den ellers har vist, og det er mit indtryk at den tager sig af spids her. At de så også vælger at tage skoene af for første gang, kan give endnu et ryk fremad. Dette kan sagtens handle om spids og slut til kun 18%.

9 Clarissa imponerede i sidste løb, på trods af at hun skulle gøre jobbet udvendigt, men vandt alligevel nemt til sidst. Formen er i top og Alessandro Gocciadoro som træner holder denne hest højt. Gocciadoro som også har superform på stalden, det var et show for publikum i går (lørdag) med blandt andre Bepe Bi i SwedenCup og Zeudi AMG på V75. Jeg er af den opfattelse, at vi vil se en ny toppræstation her, og Clarissa skal med på alle seriøse kuponer.

5 Shirley Goodness så også godt ud i sin konkurrencedebut for Daniel Redén i sidste løb. Nu med det løb i kroppen, er det meningen, at formen skal være endnu et hak længere fremme, og derudover vil hun nu konkurrere uden sko, hvilket er spændende. Fra en god startposition er Shirley Goodness sikret et godt løb i den forreste del af feltet, og eventuelt spids, hvis hun åbner hurtigere end Imhatra Am, derfra skal hun bestemt medregnes.

Rangering: A:2,9,5 B:3,5,1,6 C:8,4,7,10

V75-6 1640m auto
2 Callmethebreeze
kommer til Solvalla med et godt rygte, og i sidste løb var han ude i samme løb som Vivid Wise As og Etonnant, to heste fra Elitloppet. Nu er modstanden en helt anden. Hesten var favorit i det italienske derby i 2021, men måtte nøjes med en tredjeplads dengang. Men Callmethebreeze fik revanche i det traditionelle Orsi Mangellis løb. I Callmethebreeze holdt tempoet klart godkendt den gang efter at have været involveret i en hård åbning. Nu er startsporet perfekt og modstanden er en del lettere. Derudover bliver Callmethebreeze udstyret med en amerikanervogn, hvilket er spændende. Callmethebreeze er hurtig fra start og er min sandsynlige leder af løbet, og når de først er i spidsen, er løbet garanteret slut.

3 Asteroid kommer med en flot frisk sejr i bagagen, hvor han vandt let på Vermo. Asteroide er en sejrrig hest, der har vundet i ti af sine 13 starter for Frode Hamre. I dag er modstanden hårdere, men for dem, der garderer løbet, skal Asteroiden regnes for den værste konkurrent til Callmethebreeze.

Den der kan snyde Callmethebreeze fra spidsen er 1 Devils Tongue, der nemlig også er meget hurtig fra start, men jeg tror dog de vil overlade denne til favoritten. Hesten kommer også med topform, da han også vandt sit sidste løb, som var et klasse-I forsøg. Devils Tongue vandt efter at have stået for en skarp afslutning. Nu er modstanden måske den tak hårdere, men udgangspunktet er godt og Devils Tongue er sikret en passende tur på det indvendige spor, eventuelt i vinderhullet. En skræl ved gardering.

Lidt glemt er 4 Mellby Jinx, der har ufatteligt mange kvaliteter, og som har kørt mod de bedste i årgangen. Starthurtigheden, er dog ikke en af hans kvaliteter. Men tænker at den amerikanske sulky kan hjælpe på dette. Det er første gang amerikanervognen kommer på. Han blev treer i det svenske Kriterium sidste år, efter en skarp spurt. Kan fælde mange igen her. Kun 5%.

Ranking: A:2 B:3,1,4,7 C:6,10,9,8

V75-7 1640m auto
Favorit 4 Laradja Vrijthout kommer i god form og har vist, at han både besidder fart og trives godt i teten. Dette er min favorit til at gå i spidsen, da jeg tror den godt kan tage en længde på 3 Zorro Wind, som er den værste konkurrent. Når hesten spidsen, er meget vundet, og det kan handle om spids og slut. Men hvis de indvendige ikke giver sig, kan det udvikle sig til en fartfest, og da åbnes løbet op.

3 Zorro Wind er en stor traver, der sidste år viste, at han er glad i weekenden på Solvalla. Da vandt han med på 1.10,3 over den korte distance og nu med publikums indflydelse kan det måske gå endnu hurtigere i år. I den seneste start viste Alessandro Gocciadoros syvåring, at formkurven er på top, og træneren ser selv optimistisk på dagens start og den stabile form taget i betragtning skal han bestemt regnes her i V75 afslutningen.

2 Elegant C.N. ser ud til at være gået et par takker op, siden regi skiftet til Bo Westergård. Han har tre sejre og to andenpladser på fem starter i sit nye regi. Næst senst fik han et hårdt løb udvendig ledere, i et V75 løb på Klosterkrogen, men visdte her prøver på sin fine indstilling, da han krigede sig forbi lederen til en sikker sejr. Sidst mødte han dog overmagten ved Zeudi AMG, men var klart godkendt som to’er. Og vi så i går hvilken god hest Zuidi AMG er.

6 Tattoo Avenger, er nok bedre kendt for at løbe på mideldistancen eller stayer distancen, og det er en hest der vil nyde godt af et opskruet tempo. Da det er en hest, der er sej og solid, og som altid går hele vejen til målstregen. Distancen er som sagt måske lidt kort, men med tempo fra start vil hans styrke bide godt det sidste stykke. Det er rapporteret uden sko til denne start, hvilket er et plus, og med kun 5% er Tattoo Avenger en tidlig gardering, som det kan være værd at betale for.

Nævner også 7 Best Neste, som er en nyerhvervelse hos Katja Melkko. Hesten kommer fra Holger Ehlert i Italien. For tre starter siden vandt han på overlegen vis, men blev efterfølgende disket på grund af galop undervejs. Herefter gik Bästa Neste uden sko, hvilket har haft en god effekt. I sidste start vandt han på 1.11,6 over 1600m og med en lignende indsats i dag er han med og udfordrer de fremskudte placeringer.

Ranking: A:4,3,2 B:6,7 C:1,10,9,8,11,5,12

Andelsspil til V75

Du kan spille med i vores andelsspil her. Det koster kun 75 kr. pr. andel.

Andelsspillet er via Derby25, så du skal have en konto der.

©Micke Andersson | Dreamstime.com

Seneste Artikler

Del denne side

Andre Nyttige Sider