Søg
Close this search box.

V75 Travtips – Åby 7/5-22

Lørdagens V75 køres på Åbytravet. Dette er årets første “store weekend” i det svenske, da Paralympiatravet afgøres med 1.500.000 SEK til vinderen. Der er også finalerne i Dronning Silvias Pokal og finalen i Kong Gustaf V’s Pokal.

Husk! at på Åbytravet er der dobbelt Open Strech til rådighed på opløbet.

Spil med i vores andelsspil via Derby25, det koster kun 80 kr. pr. andel.

Herunder finder du min V75 analyse af omgangen.

V75-Tips

V75 Analyse & Tips

V75-1 2140m auto
Dronning Silvias Pokal med 1.000.000 SEK til vinderen.

2 Glamorous Rain imponerede stort, da hun vandt Breeders Crown som i trårings sæsonen og blev nummer fire i Svensk Trav Oaks. I 2022 er hun startet på bedste vis med to sejre i træk. Formkurven peger opad og fra et perfekt startpor, burde Glamorous Rain sidde fint med fra start, selvom hesten ikke er nogen startraket, da hun også kan gøre en masse arbejde på egen hånd. Første hest i Dronning Silvias Pokal.

3 Chebba Mil havde man åbenbart ikke det store håb for kredsen omkring hesten før udtagningsløbet, da det forlød, at chancerne for sejr var ret små. Til manges overraskelse gik hoppen så ud og maste sin værste konkurrent (6 A Perfect Face) fra dødens på en glimrende måde over opløbet og undertegnede var fascineret af hestens fine attitude. Med det friske indtryk på nethinden skal denne fireåring med på kuponen.

Fremhæver også Fredrik Perssons fremtidige stjerne 4 Deborah S.H. Der med fire flotte sejre i træk er given på min V75 kupon. Hun besidder en styrke, som få kan måle sig med. det virker også til at være en hest med den helt rette “vinder-skalle”, og jeg tror det vil lykkes hende at sidde godt med fremme i andetsporet fra start. Deborah S.H. kan også klare meget arbejde på egen hånd hvis det kræves.

Nævner også 6 A Perfect Face, der blev kørt til føringen efter 500m i udtagnongsløbet, men til sidst ikke kunne modstå Chebba Mil det sidste stykke, som beskrevet ovenfor. Men der var intet i vejen med afslutningen og uret stoppede på 1.08,5 sidste 700m. A Perfect Face er hurtigt fra start og vandt fra den position for to starter siden. Stall Kolgjini melder ud, at der er tale om en hest, der bliver bedre for hver start, og hvis man skulle finde spidsen herfra i dag, kan den måske holde hele vejen.

Ranking A:2,3,4 B:6,1,5,10 C:11,8,7,9,12

V75-2 2640m volt
5 Titan Yoda
har tidligere klaret snævre startspor i volten, men senest fik den ikke sat sine fødder rigtigt og galloperede, og så var den dag ødelagt. Dette er dog en klassehest, der normalt ikke er usikker, og som kvalificerede sig til både Derby og Breeders’ Crown i 2021. Desværre havde han ikke succes i disse løb, men det betyder igen, at han står billigt til i dagens løb i forhold til sin kapacitet. Den er vant til at møde konkurrenter som Önas Prince og Calgary Games, hvilket der ikke er til stede i dette bronzedivisionsløb. Fejlfri, burde den være dette felt overlegen. Kan være en alternativ banker til fine 21%.

Værst imod er 3 Borups Tornado som allerede i en ung alder viste fin kapacitet, der vil række langt. Men det helt rigtige “kick” kom først, da de tidligere på året valgte at snuppe alle skoene på Borups Tornado. Sejrene på det seneste er alle taget på overlegen vis og i sidste start imponerede de stærkt på trods af den manglende sejr, han sluttede herefter skarpt bagfra og vi klokkede de sidste 1000m til 1.10. Med en lignende præstation her vil det række langt og give min førstehest kamp til stregen.

Bagved de to førnævnte er det mere lige, og ikke meget skiller hestene, men skal jeg nævne nogen så er det 12 Reddington som holdt farten godt i det sidste løb trods en hård tur, uret stoppede på 12,4 sidste 1000m. Nu kommer man med to løb i kroppen efter hvile og formtoppen burde indfinde sig her på sin hjemmebane. Distancen er helle ikke noget problem og spor 12 i volt er ikke så dårligt som i autostart. Kun 4%.

Nævner også 6 Cruise der ikke er nogen stjerne, men en god væddeløbshest, som vi tror godt kan skrælle på lørdag. Kan godt opnå fint, og fra sprinsporet er det ikke umuligt at nå spids her. og overlader så til en mere betroet, og skræller så via Open-Strech? Cruise er i sit livs bedste form, og har en god spurt at tilgå.

Ranking A:5,3 B:12,6,2,1,8,4,11,9,10,7

V75-3 2140m auto
King Gustaf V’ s Pokal med 1.000.000 SEK til vinderen.

2 Francesco Zet, er et supertalent ud over det sædvanlige, og den kapacitet og talent har succestræneren Reden aldrig oplevet på nogen anden hest på sit individuelle plan. Francesco Zet blev kåret til konge allerede sidste år med sejre i den korte E3, Svensk Travkriterium og Breeders Crown. Dette er allerede en verdensstjerne, der går en lys fremtid i møde. I sin seneste optræden handlede det om årets debut, og Francesco Zet så blændende ud og vandt let. Nu med et løb i kroppen, skulle formen være endnu bedre, hvis det er muligt. Derudover kommer nogle af skoene af, så det bliver samme balance i dag som ved sejrene af Svensk Travkriterium og Breeders Crown. Francesco Zet kan godt åbne fra start. Fra start handler det fortrinsvist om at holde 4 Iznogoud Am udenfor sig og når det er gjort, er vejen åben for spids. Firmaet Daniel Redén og Örjan Kihlström har før fejret store succeser sammen, og meget tyder på, at det også vil være tilfældet her.

Værste modbud er 4 Iznogoud Am, der virkelig har imponeret i sine tre starter i løbet af året. En enestående hest, der hvis Francesco Zet ikke havde været i kuldet, var kuldets kongen. Hvis Francesco Zet har en dårlig dag, så vil Iznogoud Am være i stand til at straffe ham. Han kan åbne godt fra start og Stefan P Persson lader sig meddele, at de vil gøre, hvad de kan for at udfordre om sejren i dag. Han mener, at hans hest er god nok til at udfordre Francesco Zet.

3 Usain Lobell er en hest der har travet på fortrinsvist tyske baner, men også på Vinciennes. Dette er et individ der har meget høj kapacitet til klassen, som blev vist nede på Vincennes i 2021. Der udfordrede han Izoard Vedaquais og travede 13,5 på 2700m. Han lever specielt af sine kræfter og ville have gavn af, hvis løbet var mindst en halv omgang længere i dag. Men skulle der blive spidskørsel og højt tempo, kan han overraske mange. Kun 3%.

Nævner også 1 Aquarius Face, der allerede i løbet af sin toårings sæson viste, at han har det lille ekstra. Han kommer desuden i topform til starten her og er registreretuden sko for første gang, hvilket er spændende. Fra indersporet er de sikret et godt løb og han vil kunne afslutte skarpt via Open-Stretch på opløbet. Kun 3%. Nu når vi er igang, da vil jeg også nævne 7 Down Under, der lige nu bliver spillet til 0%. Dette er en hest med skyhøj kapacitet, der senest sluttede som tre’er bagved Francesco Zet, endda med en galop. Hesten er lynhurtig fra start, og det vil ikke overraske mig, hvis de går i spids, og kører der. Hesten har været noget usikker, men Træner Per Nordström, har kørt et job, med en ny balance i løbet af ugen, som faldt godt ud. Kan være en kæmpeskræl – Haleluja!

Ranking A:2 B:4,3,1,7 C:6,9,5,8,10,11,12

V75-4 2140m auto
Havde sporet været bare lidt bedre her, så ville dette have været en banker, men med spor tolv, skal 12 Honey Mearas ud og udføre grovjobbet og der må ikke være for meget bøvl undervejs. Dette er dronningen blandt de jævnaldrende hopper. Hun vandt StoChampionatet og Derbystoet sidste år. Men hun vandt også hoppe-SM på Åby. I det seneste løb og i sin års debut fik hun en ret hård start med tredje spor indtil dødens, hvor hun sad med omgangen tilbage. Honey Mearas havde stadig ingen problemer med at vinde. Nu med det løb i kroppen, skulle formen være bedre. 

2 Betting Pacer er en start katapult, der har vist sig at have en fantastisk indstilling. I sidste start måtte de dog opgive føringen, men han ikke helt på toppen den aktuelle dag, hvilket selvfølgelig bremsede præstationen en smule. Har været i kontakt med kredsen omkring hesten før dagens stævner og træner Robert Niklasson fortæller, at Betting Pacer aldrig har haft det bedre til træning, end han gør lige nu. Jeg husker blandt andet indsatsen i Stosprinterens finale sidste år og med en lignende præstation i dag vil man i lang tid kunne føre dette løb. Med Björn Goop i vognen er det den givne leder og med hovedmodstanderne fra bagsporet kan det måske holde hele vejen.

3 Brezza Du Kras er også hurtig fra start, men vil her sikkert være godt tilfreds med et rygløb på eventuelt 2 Betting Pacer. Herfra er der god mulighed fra vinderhullet via Open-Strech, og denne skal bestemt ikke ignoreres ved gardering, det samme gælder 8 Sayonara, der har været i Frankrig henover vinteren og dyste imod både hingster og valakker, og gjort det flot. hesten burde have fået noget mere “hår på brystet” af dette og skal ikke nonchaleres, selv fra spor otte.

Nævner også 11 Kali Smart, har også fået et ringe spor her her, og må selvfølgelig have noget tur herfra for at komme ind i løbet. Hesten imponerede i årsdebuten for to starter siden, og sidst var den i Finland og dyste, og her var det sejren, der røg, da de galopperede 200m før mål. Galoppen er selvfølgelig noget, der bekymrer, men der er også meldt sko på hovene, hvilket er et klart minus for Kali Smart. Men for dem, der garderer videre, skal man ikke ignorere Kolgjinis vindermaskine.

Ranking A:12,2,3 B:8,11,6 C:4,10,7,1,5,9

V75-5 2140m auto
3 Il Forte
har imponeret stort på det seneste, han har nu tre sejre i træk på sin konto, hvoraf to er taget på V75. Med begge sejre på V75 har han åbnet hurtigt og taget sig let af føringen, Il Forte. Senest på V75, som var en Klasse-2 finale, havde jeg ham som sikker på V75 spillet, og han vandt let med et halvt opløb til kun 11%, som var det et træningsløb, hvor han i ensom majestæt joggede på 1.12,7 /2140m. Tror ikke der har været et så stor sejrsmargin i dette løb før. Nu har resten af spillerkollektivet også fået øjnene op for denne perle, hvilket selvfølgelig betyder at spilleværdien er lavere nu.

2 Charliebrown Effe fik sin debut på svensk mark så sent som i sidste uge. Det endte med en sejr direkte fra føringen via 13,6 over 2640m. Før dagens start er træneren fortsat optimistisk, og fra en perfekt startspor burde denne sidde godt med i andetsporet direkte. Dette er en hest der godt kan lave noget arbejde på egen hånd, hvis det kræves.

5 Napoleon Cash er en hest, der har god kapacitet til klassen. Senest mistede han nogle meter fra begyndelsen, men viste stadig god form efter at have afsluttet de sidste 2000m via 12,7. Napoleon Cash kan også åbne godt fra start og burde kunne få et passende løb i fronten af feltet her.

4 Rare Magic som har et løb i kroppen nu og formkurven skulle pege opad inden dagens start. Han er også tilmeldt uden sko og med amerikanervogn for første gang, hvilket er spændende. Fra et godt startspor, ser jeg denne som favorit til eventuelt at komme ned i ryg på Il Forte, og herfra skal denne ikke ignoreres ved gardering.

Nævner også 8 Kira Ora, der står til kun at blive spillet til 2% på nuværende tidspunkt. Dette er en hest der virker til at have taget et par skridt opad. Seneste mødte den bl.a. Honey Mearas, og sluttede godt af i kulisserne, og faktisk var det den af alle i det felt der afsluttede stærkest via 06,4 de sidste 200 meter, kommer den bare ned i et slagspor her, ja så har den bevidst at den kan afslutte stærkt.

Ranking A:3,2 B:5,4,8,7 C:1,10,6,11,12

V75-6 2140m auto
10 Rackham
bliver måske lidt glemt her. Han var god i sin årsdebut, men knap så god senest, hvilket skyldes at han ikke var helt på toppen med en halsinfektion. Men alt skulle være fint nu. Den stenhårde damptromle har to brugbare løb i kroppen og Christoffer Eriksson har altid været meget klar over, at hans dygtige hest kun bliver bedre og bedre for hver træning, han får inden i vesten. Nu kan mandskabet måske vente med angrebet til den sidste fjerne langside, hvilket de også satser på fra stalden, og så er den seksårige ekstremt svær at modstå, hvis den leverer på sit bedste.

5 Oscar L.A. imponerede stort i sin debut i år, da han vandt fra føringen på hjemmebane Jägersro. Der så også ud til at være en masse sparet strøm i Oscar LA, da han krydsede målstregen den gang. De var sidst ude i Örebro sidste weekend, men så var det desværre galop. Nu jagter de hævn, og det er et plus at starte en bil i dag. Oscar LA kan åbne hurtigt, og hvis han åbner, som han gjorde i sin debut i år to starter, så er han nok i spidsen, og når han først er på den position, bliver han svær at hente for de andre.

6 Unico Broline er en hest, som træner Sofia Aronssons virkelig har fået styr på og er i øjeblikket i sit livs form. Han imponerede mig meget sidste gang, da Unico Broline travede 1.10,9 over 2140m. Hvilket selvfølgelig var nok til en sejr, og det ligner en snarlig Gulddivsionshest. I dag skal Unico Broline nok lave noget arbejde på egen hånd, men det har han vist sig at kunne før. Hvis det bare ikke er en for hård opgave for Unico Broline, vil han igen udfordre om sejren.

Ranking A:10,5,6 B:4,9,3,1 C:8,2,11,7,12

V75-7 2140m auto
Vi slutter V75 med finalen i Paralypia-løbet, hvor vinderen scorer 1.500.000 SEK.

1 Extreme har nu har fået to løb i kroppen og derudover er han registreretuden sko, som er dens optimale balance. Extreme han kan åbne meget hurtigt og har fået et perfekt startspor i dag. Det store spørgsmål er dog, om ekvipagen vil modtage Upstate Face, eller om de giver slip på spidsen og i stedet indtager positionen i vinderhullet? Det er jo på sidstnævnte måde, den har taget et par af sine største sejre på. Jeg er med på det sidste. Det tror jeg også, jeg får bekræftet, når Steen Juul nævner, at det er vigtigt, at Extremet ikke bliver for overambitiøst i dag, hvilket man ville risikere, hvis man vælger at svare Upstate Face fra start. Og selvom de slipper føringen i dag, er ekvipagen sikret et godt løb og via Open Stretch, og så vil de afslutte stærkt som altid.

3 Delia du Pommereux er den regerende mester i Paralypimpiatravet. Fra stalden meddeles det, at Delia du Pommereux er i samme form nu som for et år siden, da hun vandt løbet. Hun stod for et godt løb sidste gang, da hun kun måtte se sig slået af Vivid Wise As og Etonnat. Delia du Pommereux har det bedst, når hun skal redde farten og angrebet i løbet af den sidste halve omgang. Fra spor tre vil hun være i stand til at finde en god slagposition, og når opløbet nærmer sig, kan de spurte sig til endnu en sejr i år.

2 Upstate Face har udviklet sig i et rasende tempo det seneste år. I 2022 er han også startet på bedste vis. Senest vandt han på imponerende vis trods et tungt løb. Fra stalden lyder de meget assertive og synes, at Upstate Face føles som en tikkende bombe i træningen. Han er også blevet mere og mere kvik fra start til slut. I aften er sporet perfekt, og det er sandsynligt, at Adrian Kolgjini tager føringen efter et stykke tid, da starthastigheden 1 Extreme formentlig falder, fordi han er sikret fri via Open Stretch til sidst. Fra spidsen, er dette så hesten at slå.

Nævner også 4 Who’s Who, som altid går helt til mål og burde være oppe i form nu med løbene i kroppen. Hesten er jo ifølge træneren, aldrig været bedre. Han kan åbne hurtigt, men viste sidst, at han ikke er helt til at stole på, når de sender ham afsted. Jeg tror, ​​de vil tage en mere sikker start i dag og i stedet spare farten til sidst. Skal bestemt med på alle seriøse kuponer. Skal man nævne én mere, så er det 5 Born Unicorn, der får Magnus A. Djuse i sulkyen, og det skal nok blive godt. Hesten kan holde et højt tempo i langt tis, og vil have gavn af at der er pres på fra start til slut.

Ranking A:1 B:3,2,4,5,7 C:6,8,9,10

Steen Juul om Extreme

Seneste Artikler

Del denne side

Andre Nyttige Sider