Søg
Close this search box.

V75 Tips & Analyse – Solänget 16/10-21

Lørdagens V75 afdelinger arrangeres af Solänget. Runden er krydret med en jackpot på ekstra 33,7 mio. danske kroner. Nedenfor finder du mine tips og analyser.

V75 Andelspil

Vi spiller et V75 andelspil via Derby25, husk at vær med – Det koster kun 125 kr. pr. andel, og der er kun 50 andele i alt. Vi spiller ud fra vores analyser nedenfor, samt når vi har fået de seneste staldtips. Nederst finder du vores foreløbige forslag til tips og system. Spil også gerne med i vores andre daglige V-spil.

>> Spil med her

V75 Tips & Analyse – Solänget

V75-1 2640m auto
6 Månlykke AM
nærmest legede med sine konkurrenter i sit seneste løb, og det var endda i det svenske mesterskab og han vandt let. Dette er en svensk koldblods stjerne, der i løbet af året også har slået Odd Herakles selv fra dødens. Han er smidig i benene, men har også en dejlig indstilling. Fra start er det eneste mål for kører og træner Gunnar Melander at modstå hoved modstanderen, nemlig 8 Tangen Haap. Hvis de lykkes med det, er vejen åben for spidsen og i den position vil Månlykke AM være svær at plukke ned for de andre.

8 Tangen Haap vandt for to starter siden de Unionskampen på en flot måde, men senest måtte de nøjes med en andenplads, da de blev besejret af Stjärnblomster, der havde en hurtigere sprint. Erik Adielsson, der kørte ved begge lejligheder, tog tabet på sig sidste gang og sagde, at han ikke ville hente hesten i sidste sving.
Tangen Haap er hurtig fra starten, men fra spor otte er det ikke let at komme til, specielt når værste modstander har spor indenom. Men forvent, at Erik vil lægge alt på et kort fra starten for straks at prøve at komme helt til føringen. Hvis han lykkes, er chancen for at vinde god, men der er risiko for, at de også selv skal udføre arbejdet i dødens, hvilket i så fald ville være et minus.

Nævner også 1 Tekno Jerven, der kan være den, der får løbet, når to står over for hinanden. Dette er en hest, der kun er fem år gammel og nu vil blive stillet mod eliten. Men formen er god, og han er hurtig som få, og skulle de to førnævnte køre for stærkt mod hinanden i spidsen.

Skrællen i løbet kan være 7 Grisle Odin GL, der er en vinder maskine, der har domineret sit kuld i årgangene og nu endelig er kommet ud for at konkurrere med den ældre elite. Selvfølgelig er det svært at kræve sejr denne gang… Men en talentfuld hest, Ulf Ohlsson i sulky og Öystein Tjomsland som træner er normalt en ret uovertruffen kombination i koldblods travet. Spændende skræl gardering.

Rank: A:6,8 B:1,7 C:2,9,5,4,3,10

V75-2 2140m volt
7 Santos de Castella
vandt sidst en meget overbevisende sejr i en klasse II-finale. Tiden før måtte han køre et helt løb med en punktering og gjorde et godt løb i betragtning af punkteringen. I dag har de en interessant udgangsposition med springspor, og Santos de Castella kan hurtigt åbne. I min bog er han løbets sandsynlige leder, og når de er i den position, vil ekvipagen være en vanskelig nød at knække for de andre i løbet. Derudover er det Örjan Kihlström, der hopper i vognen for første gang, hvilket føles interessant.

6 Money Smile kom aldrig rigtigt ind i løbet fra hans bagspor i det sidste løb, men før det har han haft tid til at vise stor kapacitet og fart med sine tre sejre i streg. I dag er det Stefan Persson i vognen for første gang, hvilket er spændende, det er også en debut fra springsporet og selvom Money Smile måske ikke er den hurtigste starthest, vil de kunne sidde godt, hvis Stefan rammer starten. Given streg ved gardering.

En, der derimod er hurtig væk fra volten, er 3 Comte Godiva, og det er ham, der kan udfordre i spidskampen fra start. Formen er god, og i sidste start vandt han fra føringen mod enklere modstand. Hvis de skulle kunne tage føringen igen i dag, ville de kunne lede løbet længe.

Nævner også 4 G.K. Justus, der til denne start bliver lettet i balance, og med det rette løb, vil den sagtens kunne være at finde på målfotoet. Hesten er travsikker, så sporet i volten bør der ikke være problemer med. Så ved bredere gardering, skal denne hest med.

Rank: A:7 B:6,3,4,5 C:8,1,11,9,12

V75-3 2140m auto
1 Seismic Wave
så meget flot ud i comebacket sidste gang og gjorde også en god indsats. Hesten mødte dog lettere modstand dengang, men indtrykket var mere velsmagende, og selvom det indre spor på Solänget ikke er den bedste, er dette en frygtelig hurtig starter, der burde have gode chancer for at beholde spidsen mod denne modstand. En gang i spidsen har Seismic Wave seks sejre i lige så mange forsøg. En klar A-hest, og mulig sikker i omgangen.

2 Mindyourvalue WF har et godt år bag sig. Han viste storform så sent som i lørdags, da han vandt i Monté SM. Men nu er det sulky, der gælder igen, og det er et minus for hesten. Han har dog lært at åbne godt og vil kunne få et godt løb i dag fra dette spor. For dem, der garderer Seismic Wave, kan det være værd at have Mindyourvalue WF på deres kupon.

5 Milligan’s School er en mere erfaren og hærdet hest Men Milligan’s School har dog slet ikke lignet den samme hest efter sejren i Åbys Grand Prix. At han nu vil lyse op igen og være i stand til at besejre Seismic Wave på den hårde måde fra dødens eller lignende, tor jeg der er mindre chance for. Men selvfølgelig skal denne med ved gardering.

Rank: A:1 B:2,5 C:7,9,8,4,3,6

V75-4 2140m volt
Et koldblods løb, der føles åbent på forhånd. 4 Tinder Lars kommer til denne start i god form. Han har to sejre i de sidste tre starter, selvom sejren sidst kom efter at den førende hest galoperede. Stalden meddeler også, at mellemdistancen ikke skal være et minus. Han er hård og kan selv lave en masse arbejde undervejs.

6 Tekno Lynet var for to starter siden ansvarlig for en god afslutning fra køen, og i sidste start fik de næsen først over målstregen trods hårdt arbejde i tredje spor. Uret stoppede ved 22,5 de sidste 800m dengang, hvilket er stærke papirer for klassen. I dag har de et springspor fra start og hvis Gunnar skulle få en god start start, ligger det i kortene, at de kommer helt til spidsen, hvilket i så fald naturligvis ville øge hestens chancer for at vinde. Given streg på kuponen.

9 Källsjöviking holdt stærkt fra spids i sidste start, og selvom den kun blev to, var præstationen god. Källsjöviking har også vist, at han fungerer godt bagfra, og til starten af ​​dagen er han registreret uden sko igen, hvilket er et plus.

Nævner også 10 Bara Snygg, der vandt på en god måde sidste gang og er i rigtig god form for dagen. Der er en vis galoprisiko, men hvis hun skulle trave hele vejen, er der kapacitet til at blande sig i sejrsstriden. Og på 40 meters tillæg vil jeg også nævne 13 Mjölner Spik, der kæmpede sig til en sejr senest i en hård slutstrid. Örjan Kihlström får chansen nu.

Rank: A:4,6,9 B10,13,3,12,1 C:7,8,5,11,2

V75-5 2640m auto
Tipsetteren går her til 9 Mr. Carioca. Dette er en femåring, der kun har lavet fem starter. Men han har allerede taget tre sejre og har i sine få optrædener vist både kapacitet og talent for sin træner Fredrik Linder. I et løb, hvor stregerne er spredt, og der sandsynligvis kan være lidt kamp om positionerne i spidsen, kan det gøre en forskel for Carioca. I dag har du en god startryg, hvilket sandsynligvis betyder en god position lige fra starten på trods af sit bagspor. Jeg var imponeret over hesten sidste gang, og i min bog er dette en god chance for at vinde igen.

5 B.Sacamano blev kørt passivt på V75 i sidste løb, men afslutningen var hurtig, og uret stoppede på 13.4 den sidste omgang, hvilket var nok til en tredjeplads. Han trives over de længere løb og har to sejre i lige så mange forsøg. I dag venter der sandsynligvis en mere offensiv tilgang.

6 Bowling Orlando tog i sin sidste start føringen med 850 meter tilbage og gik derefter væk til en let sejr over opløbet. Nævner også 4 Oneirec Ocelot, der her få sin ilddåb, men har været stærk og reel ved sine sejre, hvor den har spurtet godt. Glem heller ikke 10 Wolverine, der afsluttede med en stærk sidste runde senest. Kan meget når den er på top.

RanK: A:9 B:5,6,10,4,7 C:8,12,3,11,1

V75-6 2140m volt
11 Zante Grif
havde for to starter siden et godt løb på Bergsåker, da han så ud til at kunne sætte næsen først efter et hårdt løb, men blev “franaret” sejren af ​ Activated, der sluttede meget skarpt. I dag har ekvipagen en god udgangsposition med springspor på mellemvolten og prikker dygtige Erik Adielsson starten, vil de blive garanteret en god tur, og i betragtning af præstationen på det seneste burde det også række langt her.

2 Clandestine har vist god kapacitet, men samtidig er hesten meget usikker og humørbetonet. Men inden dagens start lyder træner og kusk Daniel Wäjersten dog optimistisk omkring Clandestine. Hvis de bare får en god start, så er der både kapacitet og form til at være først i mål.

12 Bowling El Mar kommer til dagens start med formen på top. Hesten sluttede skarpt i sidste start, og i dag er første gang med Örjan Kihlström i vognen. Derudover har ekvipagen et interessant springspor på mellemvolten. 

Nævner også 4 Honfleur Mearas, der har startet sin karriere godt med tre sejre i sine syv starter. Hvis hun bare slipper ok fra start og positionerne er fair, kan hun være med i sejrskampen. Skal man nævne nogle heste fra sidste tillægsvolte, så vil det være 15 Racing Brodda, men der er mange gode heste at runde, og er ikke sikker på at hestene her vil kunne runde hele feltet til sejr.

Ranking: A:11 B:2,12,4,15,10,14 C:1,7,9,3,8,6,13,5

V75 -7 1640m bil
Her er der flere hurtige startheste med, hvilken muligvis også vil gavne dem med bagspor, hvis der køres i højt tempo i spidskampen. 7 Gooner var virkelig god som tredje bag Admiral As og Amornero Roc i finalen på Färjestad for to starter siden, og i sidste start satte han næsen først mod enklere modstand. Men præstationen var god, og inden dagens start føles Gooner spændende. Han er hurtig væk fra starten, og hvis de kan komme ned fint i andetsporet, er der både hårdhed og fart for at vinde løbet. Det annonceres også uden sko til starten her, hvilket føles spændende. 

4 Cash Cowboy, er lynhurtig fra start, og i den sidste start gik de i mål med kræfter tilbage i en flot tid. For to starter siden var det et mini comeback, og Cash Cowboy stod for en god indsats fra spids. Nu har hesten to løb i kroppen, og toppen af ​​formen skal være tæt på top. 

9 Tattoo Avenger var meget imponerende i det sidste løb, da han vandt en klasse I -finale endda med en galop. Vi så sidst, at formen er der, og at der er kapacitet, der er ingen tvivl. Hvis ekvipagen kommer fint afsted fra sit bagspor, hvilket den burde, da den har en hurtig startryg, er de igen med om at udfordre om sejren.

Nævner også 1 Frodo S. som ikke var den bedste sidst. Men inden det har den femårige hest virkelig vist god fart med tre top-3-placeringer, hvoraf to er sejre. Han kan godt åbne fra start og skulle kunne få en god tur, hvilket betyder meget i disse løb.

Rangering: A:7 B:4,9,1,2,6,8 C:11,5,10,3,12

V75 Tips Solänget Lørdag 16/10
V75-1: 6,8 / 1,7
V75-2: 7 / 6,3,4,5
V75-3: 1 / 2,5
V75-4: 4 / 1,3,6,9,10,12,13
V75-5: 9 / 4,5,6,7,10
V75-6: 11 / 2,4,7,10,12,15
V75-7: 7 / 1,2,4,6,8,9

Trænerinterviews og kommentarer till V75 Solänget 16/10-21

Interviews er på svensk.

V75-1, Kallblod, 2640 m, auto
1 Tekno Jerven (Jimmy Jonsson) var våldsamt bra senast, men nu är det ett helt annat motstånd. Jag hoppas att han sköter sig och får ett fint lopp vid plankan och att han går bra till slut. Distansen passar honom bra. Har Månlykke A.M. en bra dag är han svårslagen, säger Jimmy Jonsson .
2 Järvsöodin (Marcus Lilius) har gjort det bra hela tiden och var ute i SM senast. Det är en passande distans för honom den här gången och ett bra utgångsläge, så förutsättningarna finns där för att få en fin placering tycker jag, säger Marcus Lilius .
3 Pave Faks (Ulf Eriksson) har galopperat bort sig på slutet och det viktiga blir att hålla sig till trav den här gången. Kapaciteten är stor som alla vet och distansen är passande. Han ser fin ut mellan galopperna och är även fin i träningen, så sköter han sig kan han vara med på en plats. Det blir can’t see back, säger John Mogset .
4 B.W.Rune (Mats E Djuse) får jag ta på mig galoppen för senast då jag försökte komma förbi till start och han slog ihop. Han kändes annars jättefin efteråt och jag tror han är i bra slag. Han tål att möta de här hästarna och helt borta ska han inte vara. Det kan bli skor, säger Marcus Lilius .
5 Philip Ess (Örjan Kihlström) har bra form och det ser ut som han kanske kan komma till ledningen och få ett bra lopp i alla fall. Är nog mer ett platsbud än ett segerbud. Han är allround och går på alla distanser. Inga ändringar, säger Jimmy Jonsson .
6 Månlykke A.M. (Gunnar Melander) var bra senast och gjorde det han behövde göra, han kändes fin och vann på ett bra vis. Han har tränat på efteråt och allt är bara bra, han känns pigg och fin. Formen känns bra och jag tror att han kommer göra ett bra lopp som det verkar i träningen. Det är alltid tufft men jag tycker jag har en bra häst som ska vara med och göra upp om det. Är ganska kvick från början och jag kör framåt. Inga ändringar, säger Gunnar Melander .
7 Grisle Odin G.L. (Ulf Ohlsson) vann enkelt senast mot ett enklare motstånd. Han har ett spår lite långt ut men kapaciteten är hög på honom. Han kommer säkert göra ett bra lopp, men det kan bli tufft att vinna. Inga ändringar, säger Jimmy Jonsson .
8 Tangen Haap (Erik Adielsson) var bra i senaste loppet och minst lika bra som gången innan, det var inget att säga om att han åkte dit. Han känns pigg och fin i träningen efteråt så jag tror han fortsatt är formstark och kommer göra ett bra lopp. Han fick ett framspår i alla fall och frontar nog, sen får Erik bestämma taktiken själv, men hade jag kört hade jag tagit emot. Det blir inga ändringar, säger Björn Karlsson .
9 Nordsjö Odin (Rikard N Skoglund) gjorde ett bra lopp senast, är lite ojämn i prestationerna, är det bra fäste i banan gör han inte bort sig. Har ett bra spår och får nog ett bra lopp. Inga ändringar, säger Jimmy Jonsson.
10 Hulte Magnus (Magnus A Djuse) har inte alls fått till det på slutet och senast såg han seg ut när galoppen kom på sista bortre långsidan. Han letar efter formen och härifrån får han smyga med och hoppas på en slant i första hand.V75-2, Klass I, 2140 m, volt
1 O.K.Nalan (Mats E Djuse) har varit duktig och gjort många bra lopp. Det känns som utvecklingen går åt rätt håll och han verkar ta loppen på rätt sätt. Är lite behandlad efter senast och känns fin, så jag hoppas att han gör en bra prestation. Jag tycker det är ett perfekt spår och han är ganska bra ut, sen har jag svårt att sätta in honom mot de andra hästarna. Provade lätta lite i balansen senast men jag var inte helt nöjd med det och nu återgår vi till den gamla balansen, säger Gunnar Bertilsson .
2 Diones Smaragd (Daniel Wäjersten) galopperade senast vilket var synd då hon hade fått ett bra lopp annars och varit med i segerstriden. Vi hade lättat henne lite och fortsätter med den balansen. Spåret är bra och hon kan pipa iväg rätt så bra. Hon är tidig om man inte går på någon annan i loppet. Eventuellt någon form av stängt huvudlag, säger Olle Wäjersten.
3 Comte Godiva (Ulf Ohlsson) gjorde det bra i den senaste starten och han tappade faktiskt en sko i sista sväng, så jag var imponerad att han höll ihop det hela vägen. Hästen känns fin i träningen och jag tror han kommer göra en bra prestation. Han har varit bäst i ledningen och känslan är att vi vill köra där och dra i ett hårt tempo. Inga ändringar, säger Markus Pihlström.
4 G.K.Justus (Rikard N Skoglund) blev det tvärnit för framför senast och då felade han när Rikard fick ta i honom. Känns bra och formen ska vara riktigt skaplig, men det har varit stolpe ut i loppen. Får säkert en vettig position och klaffar det kan han vara med där framme. Barfota fram och förmodligen can’t see back, säger Stefan Arvidsson.
5 Juliana Rags (Noralf Braekken) har tagit det lugnt efter senast och tränat på fint hemma på gården. Det är ett hårt lopp och ett lite dåligt spår, men hon är ganska säker på benen. Hoppas på en bra peng. Skor och vanlig vagn, säger Noralf Braekken.
6 Money Smile (Stefan Persson) gör det rätt vettigt men det är inget riktigt allvar i honom tycker jag och han har mer i sig. Får se hur han tar sig iväg härifrån men han är inte så snabb ut och det var länge sedan det var voltstart. Santos de Castella är svårslagen men tar man några streck ska han med. Inga ändringar, säger Per Linderoth.
7 Santos de Castella (Örjan Kihlström) var riktigt fin senast och han verkar tagit loppet på ett bra sätt. Han har fått ett bra läge, en bra kusk och jag ser inga hinder på vägen och felfri är det en bra segerchans. Vanlig vagn, säger William Ekberg.
8 Bodybuilder (Robert Dunder) smyger med och kan tjäna en vettig slant. Får svårt vinna.
9 Liquify’em (Ove A Lindqvist) har gjort ­det fullt godkänt på slutet men det känns långsökt att hon ska räcka till seger härifrån.
10 Anchor Man (Troels Andersen) håller fin form som det känns. Det är ett jämnt lopp och får vi en fin resa kan han dyka upp där framme. Skor runt om igen och inga ändringar, säger Troels Andersen.
11 Zurich As (Carl Johan Jepson) fick en liten paus efter det senaste loppet. Lite tråkigt läge men allt är i alla fall bra i träning. Inga ändringar, säger Erik Andersson.
12 Gurra Palema (Erik Adielsson) verkar det bra med och han är piggare nu än inför senaste starten, men det behövs tur härifrån. Barfota runt om för första gången och vanlig vagn, säger Thule Jonsson .V75-3, Guld, 2140 m, auto
1 Seismic Wave
 (Örjan Kihlström) var jättebra senast och han gjorde ett mycket bra lopp. Jag tycker det ser spännande ut den här gången även om innerspåret på Solänget kanske inte är det allra bästa, men han är snabb ut. Han fortsätter träna fint och jag tror han kommer göra en likvärdig insats som senast och då är han absolut en som kan vinna loppet. Det blir inga ändringar, säger Andreas Lövdal.
2 Mindyourvalue W.F. (Robert Bergh) var mycket bra vid segern i Monté-SM senast. Är väldigt stark och ska räknas tidigt även här.
3 Eldorado B. (Magnus A Djuse) känns pigg och fin i träningen och är fräsch på alla sätt och vis. Har ett bra utgångsläge och jag hoppas han kommer till plankan och då kan han få en fin slant med sig hem, men det är nog inget vinstbud. Det blir inga ändringar, säger Hans R Strömberg.
4 Västerbo Grosbois (Rauno Pöllänen) spurtade riktigt bra när luckan kom senast och han kändes fin både i värmningen och loppet. Han gör inte smycket mellan loppen då det blir ganska täta starter, men allt verkar bra i träningen och han känns lite lättare i kroppen. Det är bra hästar med i loppet men vi har ett bra läge för första gången på länge och jag kommer prova framåt, men han brukar inte nå ledningen sommartid. Jag hoppas att vi i alla fall hittar ner till innerspåret och därifrån kan han smyga med och vara trea-fyra. Inga ändringar, säger Rauno Pöllänen.
5 Milligan’s School (Ulf Eriksson) har tränat på hela tiden efter senaste loppet och han känns jättefin och allt verkar bara bra. Han fick ett bra spår och det kan vara bra att vara en bit ut med honom bakom startbilen. Är banan fin så blir det nog barfota runt om igen, säger Stefan Melander.
6 Hard Times (Ulf Ohlsson) har hållit sig lite lugnare och var bra senast och skötte sig felfri, så det känns som han har lite bättre självförtroende. Han tränar på som vanligt efteråt och allt verkar bra. Han är lite knepig, men blir det inget strul i loppet är det ingen som kör ifrån honom i alla fall. Blir det lite fart i loppet kommer han till sin rätt och då kan han ta några till slut och ta en peng. Tanken är en amerikansk vagn och är han lugn och fin i värmningen kanske vi sätter på ett open eye-huvudlag, säger Ola Åsebö.
7 Global Adventure (Erik Adielsson) hade en lämplig uppgift senast och löste den utan problem. Han gör det bra varje gång och jag tycker att han börjar få den hårdhet som krävs i högsta klassen. Jag hade gärna sett att vi hade haft ett spår längre in men kan vi bara hitta ned i ett vettigt läge då tror jag att han slutar långt framme. Barfota runt om och jänkarvagn, säger Svante Båth.
8 Selmer I.H. (Samu Sundqvist) fanns det inget att klaga på i debuten för mig senast och han gjorde ett väldigt fint lopp tycker jag. Han har varit pigg och glad i träningen efteråt så allt verkar bra. Vi har fått ett jättetråkigt utgångsläge såklart och vi får hoppas på en rejäl körning och då kanske vi kan plocka en del till slut. Det blir inga ändringar, säger Gabriella Laestander.
9 Majestic Man (Rikard N Skoglund) var väldigt bra i senaste loppet. Allt är bra hemma i träningen efteråt och det har inte varit några problem, han känns fin. Det är ett tuffare lopp den här gången men han har fått ett bra utgångsläge med bra startryggar. Jag tror det blir samma utrustning som senast, jänkarvagn, barfota fram och ett norskt huvudlag, säger Jonna Irri .V75-4, Kallblod, 2140 m, volt
1 Guli Frodo (Björn Karlsson) tror jag gör en bra prestation och han står bra till i loppet med tanke på kapaciteten. Det får inte bli någon omstart för då blir han stressad och kan han inte öppna, men går första starten iväg har jag svårt att se någon ta en längd och då kör jag på i ett bra tempo. En kantboll som kan vara med och hugga. Det blir barfota fram, säger Björn Karlsson.
2 Gullpål (Susanne H Osterling) räcker normalt inte till seger i det här sällskapet.
3 Klack Tore (Mats E Djuse) känns bra och jag har provat norskt huvudlag i träningen och vi testar det nu i loppet. Han är svår att räkna på och kan varva väldigt bra insatser med sämre. Är inte speciellt startsnabb men spåret är bra, säger Joakim Reiser.
4 Tinder Lars (Ulf Ohlsson) var grymt bra senast på Gävle från dödens och det är inte omöjligt han hade vunnit även om ledaren hållit sig i trav. Lite svårt spår då han är lite krånglig iväg, men sköter han sig och får ett vettigt lopp kan han vara med där framme. Inga ändringar, säger Jimmy Jonsson.
5 Guli Orkan (Micael Melander) är jämn och säker men normalt får han svårt att matcha de bästa här. Han brukar vara sämre när han tävlar här hemma på Solänget och jag är nöjd med lite pengar, säger Björn Karlsson.
6 Tekno Lynet (Gunnar Melander) känns bättre och bättre och nu är han riktigt fin i träningen. Han gjorde ett fint lopp senast där han kändes stark och fin. Jag hoppas vi kan utnyttja spåret då han är ganska gick ut och vi borde pricka bra. Det är ett tufft och jämnt lopp så den som får bästa löpningen vinner nog. Når vi ledningen vore det en fördel då jag tror han går bra därifrån. Inga ändringar, säger Gunnar Melander.
7 Sör Tinder (Rose-Marie Söderlund) känns pigg och fin som vanligt och är nyklippt till den här starten. Det är många bra hästar med i loppet, men fartmässigt är han bra. Senast var det mitt fel han galopperade då jag fipplade med automatkäken. Vid felfritt lopp kan vi vara med där framme. Inga ändringar, säger Rose-Marie Söderlund .
2160 meter:
8 Klocksve Sprinten (Erik Adielsson) känns bra i träningen. Tufft lopp och vi siktar på en slant. Skor bak, säger Leif Persson.
9 Källsjöviking (Mats Gällerstedt) tränade lugnt i onsdags och jag är jättenöjd med honom för dagen. Är kvick iväg och fick ett bra läge så jag räknar med ett fint lopp och han ska kunna vara med långt framme. Inga ändringar, säger Mats Gällerstedt.
10 Bara Snygg (Stefan Edin) var jätteduktig senast och det verkar som formen håller i sig. Får hon ligga i rygg länge vet man aldrig vad som händer med hennes spurt. Inga ändringar, säger Ann-Sofie Ivarsson.
11 Grude Tilla (Rikard N Skoglund) har varit lite down på slutet och får starta på och se om hon hittar formen igen. Får jaga pengar. Inga ändringar, säger Jimmy Jonsson.
2180 meter:
12 Stålville (Ove A Lindqvist) fick hjulet förstört senast och det loppet kan man glömma. Med fint lopp kan han vara fyra-femma, säger Mats Gällerstedt.
13 Mjölner Spik (Örjan Kihlström) är pigg och fin i träningen. Lite lurigt med både lång resa och 40 meters tillägg men vi har förhoppningar och hoppas han kan vara med och kämpa om segern. Kan bli norskt huvudlag, säger Anders H. Onshuus .V75-5, Klass II, 2640 m, auto
1 Tour Princess (Carl Johan Jepson) hade krafter kvar senast och jag tror kusken glömde dra i högertömmen, men det blir bra till den här starten. Allt verkar jättebra i träningen efteråt. Det är ett tufft lopp men jag tror ändå att hon kan göra ett bra lopp och jag blir inte förvånad om hon skulle vara bland de tre främsta Jag hoppas hon får rygg på ledaren eller tredje invändigt och chansen till slut. Distansen är inget minus. Inga ändringar, säger Magnus Östman.
2 Burj Khalifa (Ove A Lindqvist) STARTAR EJ
3 Mindyourvoice W.F. (Mika Forss) har lite svårt att hålla ordning på benen i voltstart och det blev en liten galopp senast, sedan kämpade hon på bra och jag var nöjd med insatsen. Hon har precis kommit in i klassen och står lite hårt inne, men det är en häst som är mer stark än snabb och jag ville testa här då det dessutom var autostart. Realistiskt är jag nöjd om hon är trea-fyra men löser det sig bra är hon stark. Öppnar hyggligt men kan inte göra upp om någon ledning och det var lite negativt att vi blev nerstrukna då hon öppnar lite bättre utifrån. Inga ändringar, säger Sandra Eriksson.
4 Oneiric Ocelot (Benny Christensen) var väldigt bra senast. Han fick vila lite efter det och vi fräschade även upp honom lite. Han kändes sådär i förrförra jobbet och då blir man alltid lite nojig men i onsdagens jobb var det riktigt bra tryck i honom igen och han var väldigt fin. Jag tror inte han kommer vara sämre än i de senaste starterna. Han är hygglig från start utan att vara supersnabb, säger Benny Christensen.
5 B.Sacamano (Micael Melander) avslutade strålande senast och visade mycket bra form. Kommer spurta vasst på nytt och är given på kupongen om man garderar.
6 Bowling Orlando (Daniel Wäjersten) gör jämna och bra prestationer hela tiden. Har ett spår lite långt ut då han inte är någon raket ut ännu, men han är gynnad av distansen då han är stark och rejäl. Kommer han i hyfsat slagläge ska han inte vara borta. Inga ändringar, säger Olle Wäjersten.
7 Mountainous (Kevin Svedlund) gjorde ett jättebra lopp senast och han känns jättefin i träningen efteråt. Han förvånade med att vara så pass bra senast och formen pekar fortsatt uppåt. Distansen passar bättre nu och han är urstarkt. Har provat att rycka tussarna i veckan vilket han svarade på och det blir den ändringen vi gör. Han kan vara ett bra skrällbud, säger Fanny J Andersson.
8 Simb Zacky (Magnus A Djuse) gjorde ett bra lopp senast och han gick som fortast till slut. Har tagit det bra och allt verkar fint. Det är svårt att veta hur långt det ska räcka men han är på väg uppåt och går framåt. Inga ändringar, säger Fredrik Jonsson.
9 Mr Carioca (Örjan Kihlström) har gjort det bra och är tidig om man garderar loppet.
10 Wolverine (Stefan Persson) gick i tredjespår sista 1 100 metrarna senast och var bra. Har tagit loppet fint och känns bra i träningen. Jag har dålig koll på de andra, men jag tror min gör ett bra lopp. Han bara tuggar på så distansen är en fördel. Inga ändringar, säger Tony Strömstedt.
11 Gonzo (Mats E Djuse) får svårt härifrån.
12 Xanthis Excalibur (Erik Adielsson) fungerade inte på banan senast men han känns jättefin efteråt i träningen. Det blev ett tråkigt spår och vi får försöka få med oss en så bra slant som möjligt, men det är nog inte realistiskt att tro på någon segerchans. Skor runt om, säger Stefan Johansson .V75-6, Stolopp, 2140 m, volt
1 Nymke Brigadoon (Carl Johan Jepson) har ett passande spår då hon är snabb ut ur volten. Med tanke på förutsättningarna ska hon räcka hyfsat långt. Det blir inga ändringar, säger Erik Andersson.
2 Clandestine (Daniel Wäjersten) var bra senast och allt är väl i träningen inför det här. Spåret ska inte vara några bekymmer och hon gör säkert ett bra lopp. Inga ändringar, säger Olle Wäjersten.
3 Ronja Boko (Magnus A Djuse) trivs i ledningen så jag har inget emot att hon körs där om hon kommer dit. Är hon bland de tre är jag nöjd. Första gången med norskt huvudlag, säger Oscar Berglund.
4 Honfleur Mearas (Stefan Persson) var duktig senast men travade inte som bäst. Har blivit behandlad efter det och vi har även ändrat lite i träningen till mer sandträning. Det är ett tufft lopp och hon är en av flera som kan vinna. Borde klara spåret och det blir förmodligen första rycktussar. Barfota fram, säger Patrik Fernlund.
5 Harriet Web (Troels Andersen) brukar göra bra lopp efter vila och hon är även lite uppfräschad. Är bättre än raden och kan vara trea-femma med en bra resa. Inga ändringar, säger Troels Andersen.
2160 meter:
6 Bag in Box (Ove A Lindqvist) gillar inte i dödens som det blev senast. Formen är okej och det blir att smyga med och jag hoppas på en slant. Är bättre barfota men måste gå med skor, säger Hanna Olofsson.
7 Nikita Sunrise (Ulf Ohlsson) ska vara i full form till Breeders’ Crown-semifinalerna nästa helg och det passade bra med ett lopp till i kroppen. Det blev ett bra läge och att hon ska starta nästa helg påverkar inte utan vi vinner gärna även det här. Det blir inga ändringar, säger Roger Nilsson.
8 La Norna (Jenny Engfors) räckte inte riktigt senast och Jenny får köra lite snällt. Allt är normalt i träningen och det blir skor runt om, säger Hanna Olofsson.
9 Panama Rags (Noralf Braekken) har hygglig form men hon är ute i ett hårt lopp och vi får köra för en slant i första hand. Vanlig vagn, säger Noralf Braekken.
10 Lisa S.E. (Ulf Eriksson) kan avsluta vasst med rätt resa och kan överraska med klaff.
11 Zante Grif (Erik Adielsson) satt fast med rubbet kvar senast och kändes jättefin för dagen. Det känns som att hon är riktigt på tårna för dagen och med rätt resa slår vi många till slut här. Vi kör lite på chans och skulle det stämma då är hon inte borta. Barfota runt om, säger Svante Båth.
12 Bowling el Mar (Örjan Kihlström) fick ett bra läge och kan förhoppningsvis hamna bra till för en fin smygresa. Man ska inte ­nonchalera henne, säger Olle Wäjersten.
2180 meter:
13 Ava (Mika Forss) är allt som vanligt med i träningen och hon är jämn och säker. Skor runt om, säger Hanna Olofsson.
14 Unique Juni (Mats E Djuse) fick ett omöjligt lopp senast. Tränar bra och har fin form och jag tycker hon går ner lite i klass. Vanlig vagn, säger William Ekberg.
15 Racing Brodda (Rikard N Skoglund) går ner lite i klass och stämmer det till lite tror jag att hon är med i segerstriden. Skor runt om och vanlig vagn, säger Mattias Djuse .V75-7, Brons, 1640 m, auto
1 Frodo S. (Carl Johan Jepson) är lite överambitiös så det kan bli svårt att släppa av honom från start, så spåret är lite lurigt. Tränar på som vanligt och är gynnad om han skulle kunna hålla upp ledningen, då är det bra förutsättningar med kort distans också. Inga ändringar, säger Erik Andersson.
2 Isa (Örjan Kihlström) är snabb ut och hon borde få ett fint lopp härifrån. Hon hängde med fullt godkänt i Stoeliten senast och ska ses med en vettig platschans.
3 Mellby Galanga (Ulf Ohlsson) är väldigt kapabel och han har slappnat av och blivit lugnare, nu fungerar han även för vagn. Jag tror inte det är något spetsbud och vi får hoppas på lite körning, då kommer han spurta bra och vi får se hur långt det räcker. Jänkarvagn, säger Oscar Berglund.
4 Cash Cowboy (Erik Adielsson) gjorde det bra i finalerna senast och hade krafter kvar, han hade nog varit långt framme med lucka och formen är bra i alla fall. Känns väldigt fin i träningen efteråt och det känns som han kommer göra en bra prestation igen. Har ett riktigt skapligt läge och kommer han till ledningen blir han nog svårslagen. Inga ändringar, säger Peter G Norman.
5 Bonny Boy (Stefan Persson) gick bra i första starten för mig men jag har känslan av att han inte är distansgynnad. Han har fått ta det lugnt mellan loppen och över distansen får jag ligga lite lågt. Halvstängt huvudlag, säger Per Linderoth.
6 Aperfectdream (Hanna Forslin) har gjort det bra vid två raka segrar på slutet. Har så klart en tuffare uppgift nu men är tänkbar på V75-kupongen vid större gardering.
7 Gooner (Daniel Wäjersten) var jättebra senast efter tre månaders uppehåll och det var bra fart på grejerna och han gick undan lätt, det var ett härligt intryck. Har spår långt ut nu och det kan bli tufft att räcka hela vägen fram härifrån, från ett bättre spår hade han räknats tidigt. Hade fast bomull och öppet senast, nu blir det rycktussar och halvstängt, säger Olle Wäjersten.
8 Xanthis de Roi (Mats E Djuse) har gjort det jäkligt bra och visat mycket bra form och inställning. Han har verkligen skrapat ihop till en V75-seger men även här drar läget ner chanserna och vi får vara realistiska. Det ­behövs tur för att räcka hela vägen till seger. Inga ändringar, säger Olle Wäjersten.
9 Tattoo Avenger (Magnus A Djuse) var jättebra senast och utan galoppen vinner han nog med trettio meter. Han gillade inte stänket senast och därför galopperade han. Allt är bra efteråt i jobben och han har rygg på två bra hästar och distansen passar bra. Går upp en klass men är han som senast spelar det nog ingen roll. Det blir inga ändringar, säger Mika Haapakangas.
10 Harper Seabrook (Robert Bergh) får svårt att räcka hela vägen till seger.
11 Leave Your Sox On (Mika Forss) har toppform. Nu är det kort distans vilket inte är någon fördel för honom och dessutom ett iskallt utgångsläge, men man har ändå börjat lita på den här hästen, även om det självklart behövs tur, säger Petri Salmela.
12 Self Explosive (Rebecca Dahlén) fick ett tråkigt läge, annars är det ett bra lopp för honom med hemmaplan och kort distans. Det känns hopplöst på förhand då han tappar motivationen bakom hästar och det är svårt få honom att ta i bakifrån. Det blir någon form av helstängt huvudlag, barfota runt om och jänkarvagn, säger Nils Elfving

Seneste Artikler

Del denne side

Andre Nyttige Sider