Søg
Close this search box.

V75 Åby – 9/10-21

Lørdagens V75 – køres denne lørdag i Åby med masser af løb på højeste niveau. Bl.a. Monté SM, og det Europæiske Grand Prix med 2.000.000 SEK i førstepræmie.
Husk! At der på Åbytravet er to baner med Open Stretch til rådighed i opløbet. Nedenfor finder du mine V75-analyser og tips.

V75 Andelspil

Husk at spil med i vores V75-Andelspil via Derby25 her. Det koster kun kr. 125,- pr. andel. Spil også gerne med i vores andre V-spil, sammen kan vi vinde mere.

V75 Tips & Analyse

V75-1 2140m auto
6 Honey Mearas
er en spændende hoppe, der har fremtiden foran sig. Allerede nu som fire-årig debuterer hun i hoppe-leliten. Hun lavede et show i Derby-hoppen sidste gang og uret stoppede ved 11.5 i 2140m. Det er ganske vist svært at møde ældre heste, men når de allerværste konkurrenter har trukket vanskelige udgangspor, kan de have svært ved at indhente Honey Mearas her. De kører helt sikkert offensivt fra starten, og pga. Open Strech er der nok ingen der vil skændes med hende, når hun ankommer. Har en god chance for at vinde her.

9 Ultra Bright skinner igennem i sine job derhjemme ifølge Fredrik Persson og derefter løfter undertegnede hesten op i rækkerne. Denne otte-åring har kørt mod alle de pågældende konkurrenter i de seneste år og har slået dem alle ved mindst en lejlighed, så dette er en hest, der helt sikkert hører til Sveriges topheste på hoppe-siden. Løb scenariet vil bestemt afgøre meget, men Ultra Bright burde ligge fint til direkte i andet sporet. Kun 5%.

12 Hevin Boko er den regerende mester og kommer med absolut topform til dagens start. Bestemt er startpositionen den værst mulige, men med lidt tempo i løbet kan konkurrenterne invitere hende ind i kampen. For to starter siden vandt hun via 1.09 sidste 1000m og senest fik Hevin Boko boko et flot løb. Hun kan selv lave noget arbejde, og det meddeles fra Timo Nurmos, at det bliver en mere offensiv tilgang denne gang. Til 8%er hun interessant.

2 Racing Brodda kan åbne hurtigt, og der er chance for at ​​de initialt vil sidde i spids, hvorpå de nok vil prøve at holde, eller måske overlade denne til Honey Mearas. Lige meget hvad, vil de med stor sikkerhed få en fin tur mod mål.

1 Dixie Brick, er dog også hurtig fra starten og i første omgang vil de måske kunne holde det indre spor, hvis de vil. Hun var i sidste løb nummer to bag Kali Smart og slog derefter flere af dagens konkurrenter. Hvis de sidder i ryg på lederen efter et stykke tid, ved vi alle, hvad der venter på Åbys opløb, og derfor skal hun ikke ignoreres.

11 Mellby Free er den bedste hest som Timo Nurmos har med af sine to, men den har trukket det ringeste spor, og Timo Nurmos vurdere at den derfor nok har mindre chance i løbet end Dixie Brick. Men Mellby Free har en skarp afslutning, og skulle hun snige sig med og spare farten, kan det være svært at modstå hende det sidste stykke.

Rangering: A:6 B:9,12,2,1,11,3 C:8,7,4,5,10

V75-2 2140m auto
4 Ivensong
er meget interessant i dag. Han kommer fra Frankrig og vandt sidst på 1.12,0 over 2175m. hvor den angreb med 100 til mål og vandt sikkert. Det er bemærkelsesværdigt, at i Frankrig må de treårige ikke konkurrere uden sko, hvilket gør det endnu mere spændende at se nu, da Ivensong er uden sko til dette løb.

6 Red Lady Express er en sejrrig hest, der ganske vist galopperede i Oaks sidste gang, efter en hurtig åbning. Det var en debut med en amerikansk vogn dengang og i dag bliver det et nyt forsøg, men sulkyen er justeret med en sidestang for bedre at kunne støtte hesten. Kan meget vel vinde løbet her.

2 Cobra Killer Gar er en sejrrig italiensk hest trænet af Alessandro Gocciadoro. I udvælgelsesløbet til det italienske derby sidste gang måtte han vandre uden for Colibri Jet, der vandt en Breeders Course -finale på en imponerende måde i løbet af sommeren. Nu er han registreret uden sko, hvilket føles spændende, da der ellers har været sko bagerst. Fra en god startposition får du et godt løb uanset og har derfor også en sejrschance.

5 Aquarius Face gennemførte et heroisk løb i Criterium-kvalifikationen sidste gang, og at gå glip af finalen efter en sådan præstation føles trist for kredsen omkring hesten. Men vi kan alle regne med, at Kolgjini som et konkurrence menneske er ude på hævn nu. Formen er i top.

Rangering: A:4,6 B:2,5,8,9,3 C:10,11,12,1,7

V75-3 2140m auto Monté
3 Mindyourvalue W.F
. Dette er en erfaren Montéhest, der har fejret mange triumfer i Frankrig. Han har ganske vist kun startet i et Montéløb i Sverige før, men så vandt de Åby Monté Trophy via 11.8. Fra stalden siges det, at dette har været et løb de har set frem imod, og at formen skal være på sit højeste nu, i betragtning af løbet i kroppen senest. I min bog er dette en hest, der ved en normal præstation er meget bedre end konkurrenterne, og når der også lyder meget selvsikre toner fra trænerens side. Kan det sagtens være et af få holdepunkter i V75, eller en stærk lås med 2 Rajesh Face.

Hvis du vil lave en stærk lås med 2 heste, da skal 2 Rajesh Face med. Dette er nemlig også en yderst dygtig hest. Denne var ude i disciplinen for præcis et år siden, i de svenske mesterskaber, med Sofia Adolfsson på ryggen.. Og så blev mandskabet nummer to bag en fantastisk Galactica, der viste sig at være en rigtig tophest i monté. Nu møder vallakken en ny hård fyr, men følelsen er, at lysten til hævn er enorm og med den forventede topform, kan det virkelig være en kamp over hele opløbet.

Modbud kan nævnes 5 Polycrates Face, der er en solid Montéhest, der har masser af sejre i disciplinen. Fem sejre i streg på kontoen siger meget. 

Jeg nævner også 4 Uncle Töll, der fik en god debut i disciplinen i sin sidste start, men dette var i en helt anden billigere konkurrence end i dag, men hvis de førnævnte heste svigter kan de helt sikkert være med i kampen.

Ranking: A:3 B:2,5,4 C:7,1,10,5,8,9,6

V75-4 2140m auto
3 Power Lane
har altid været lovende, og nu ser det også ud til, at det går godt med denne fire-åring efter sin nakkeoperation. Det var to lette sejre, før de sidst klarede sig godt som anden, i ny rekord. Power Lane kan åbne godt, og hvis løbets sandsynlige leder har det godt i den position, vil de være svær at slå. Simon Helm har kørt hesten to gange, og ved begge starter er det endt med sejr. Givet sejrsbud, men modstanden savnes ikke.

9 Gerben har virkelig imponeret siden han kom til Hans Crebas. I sine otte starter har han aldrig været dårligere end tredje. Sidste gang de var ude på V75 og stod for måske deres bedste præstation for træneren. Her måtte Gerben udføre jobbet i tredje spor med 750 meter tilbage og endte i fjerde spor i sidste sving, og alligevel holdt Gerben hele vejen i mål. Han viste virkelig, at formen er på toppen, og i dag er modstanden lidt lettere på papiret. Derudover får de Magnus A Djuse i vognen for første gang, hvilket føles interessant.

1 Lucifer Sam kommer med topform, og har endelig fået et fremspor, er dog ikke sikker på han kan holde dette, men ryg lederen vil jo heller ikke være så dumt, nu da der er Open Strech. De vil helt sikkert have fordel, hvis der er et tempo i løbet her. Vil være i stand til at afslutte stærkt.

Rang: A3,9,1 B:6,5 C:7,8,2,4,12,10,11

V75-5 2140m auto
6 Aetos Kronos
imponerede os meget, da han vandt Jubilæumspokalen på 1.09,9. De åbnede her meget hurtigt fra starten og viste, at de håndterede opgaven på den bedste måde og første fra spids til slut. Desuden, når Don Fanucci Zets der er værste modstander på forhånd har sporet udvendigt, da er vejen sandsynligvis åben for spids igen i dag, og når de er i den position, vil ekvipagen med Magnus A Djuse være meget svær at slå. Fra trænerens synspunkt er Jerry Riordan optimistisk.

7 Don Fanucci Zet er en tophest, der vandt Eliteløbet tidligere på året via en kraftfuld finish. Nu står han dog lidt bag startvingen, og spørgsmålet er, hvor offensiv Örjan Kihlström er fra denne startposition? Daniel Reden siger, at der ikke er nogen formtop på Don Fanucci Zet, og at de ikke engang havde til hensigt at starte med hesten nu. Havde der været formtop, havde jeg i det mindste fordoblet systemet, men i betragtning af hvor passiv Daniel Redén lød, da han onsdag blev spurgt under V86 -konkurrencerne, vælger jeg at gå imod her, og ranker denne ned. Men skal selvfølgelig med ved garderinger på ren kapacitet.

Nævner også 2 Extreme som jo er en dansk tophest, som har imponeret meget på det sidste. Han vandt på en ny banerekord for to starter siden. Extreme er hurtig væk fra starten og med formen på top kan ekvipagen være en ubehagelig overraskelse via Open Stretch her.

9 Rackham er en god hest, der bare bliver bedre og bedre. Senest holdt han godt som nummer to. Inden da har Rackham to sejre i træk. Med tempo i løbet vil hans afslutning bide godt. For dem, der streger videre i løbet, kan dette være en skræl.

Ranking: A:6 B:2,7,9,3 C:1,10,4,5,8,11

V75-6 2140m auto
UET Grand Prix med 2.000.000 SEK i førstepræmie. Her vil vi se 4 Calgary Games igen. Dette er en næsten en uvirkelig god fire-åring, der hidtil har været helt umulig at stoppe. Otte sejre på kontoen hidtil og vinderen af det svenske Travderby. Nu er han storfavorit til sejren i det europæiske derby også (med rette). Det rapporteres uden sko rundt igen, hvilket skal ses som et plus, men hold øje med den information tættere på spilstoppet, da det sker, at Timo Nurmos ændrer udstyret på sine heste tættere på spilstoppet. Men Calgary Games er favoritten her med alt i orden uanset udstyr, men spørgsmålet er, hvor mange procent der kan tolereres.

Skal man gardere løbet, er der to heste der stikker ud. Den første er 2 San Moteur. Björn Goops hest er klart spids favorit i starten, men spørgsmålet er, hvad de vælger at gøre i en kamp om spids, nu når de konkurrerer i Åby med Open Strech. San Moteur har en kapacitet, der er meget høj og er ubesejret fra føringen på fire forsøg. Men i betragtning af at Open Stretch er tilgængelig, kan du i stedet vælge positionen bag på lederen og derefter prøve at knække Calgary Games med hastighed det sidste stykke. 

Nævner også 3 Hirondelle Sibey, der er den hotteste kandidat af de franske kort i dette løb. Jean Michel Baudouins fire-årige hoppe overbeviste, da hun sidst vandt på trods af en tur uden for lederen. For dem, der garderer bredere her, er dette en given streg på kuponen til kun 7%.

Rang: A:4 B:2,3 C:5,1,10,7,6,8,11,10,12

V75-7 2640m auto
Et forholdsvis åbent løb, hvor jeg vælger at ranke 10 Very Kronos først. Very Kronos har ikke haft marginalerne med sig, hvis vi opsummerer sæsonen. Havde en hård tur i sidste løb, men var klart godkendt, også selvom de ikke vandt løbet. Han trives over de længere afstande. På trods af hans startposition her, er jeg af den opfattelse, at han vil være en hård nød at modstå det sidste stykke for de andre heste. Very Kronos vandt netop dette løb sidste år på flotte 1.11,6 og vil blive set med en chance for at vinde igen.

2 Brother Bill, der kommer fra en god indsats sidste gang, hvor de sluttede på andenpladsen bag 8 Milliondollarrhyme. Dette er en hest, der kan lide sæsonen vi er i nu, og som er kvik fra starten. Han er løbets sandsynlige leder, og når ekvipagen er i den position, vil de sandsynligvis lede løbet i lang tid. Med flere af de værste bud fra dårligere startpositioner er denne given på kuponen.

Nævner også 3 Handsome Brad, der holdt fast med kræfter i behold i den sidste optræden. Kræfter, der kan komme til nytte i dag i stedet. Fra en god startposition vil Handsome Brad kunne få et godt løb.

Må også nævne 12 Born Unicorn der ikke har stået over for en så hård modstand før, men samtidig er det en hest med en høj kapacitet. Han har vundet sine løb på en overbevisende måde, og selvom startpositionen naturligvis ikke er den bedste, kan dette være et skræl, der kan slå, hvis der er et tempo i løbet.

Rang: A:10,2 B:3,12,8,7,4,6 C:11,4,1,5,9

V75 Andelspil – Lørdag 9/10

Husk at spil med i vores V75-Andelspil via Derby25 her. Det koster kun kr. 125,- pr. andel. Spil også gerne med i vores andre V-spil, sammen kan vi vinde mere. Håber du vil være med, se vores V75-Andelspilforslag nedenfor, som er lavet ud fra vores grundige analyser og seneste staldtips.

V75 Tips Åby Lørdag 9/10
Vi spiller et af de nedenstående systemer til vores andelspil på V75.

Det Store System – Hvis der er penge til det, da spiller vi dette system til kr. 5.808, – hvor vi har mange heste med der kan skrælle til få %, hvorefter gevinsterne kan blive høje:

Vi kører med A-Heste (1), hvor vi bare skal have 4 til 7 rigtige, samt B-heste (2), hvor vi kan have 0 til 3 rigtige. I så fald vil vi have 7 rigtige og en masse følgepræmier. Med forbehold for ændringer pga. udgåede heste eller budget.

Det Lille System – Hvis der ikke er penge til det store system i vores andelsspil, da spiller vi nedenstående system til kr. 3.180, -, hvor vi også har flere heste med der kan skrælle, hvorefter gevinsterne kan blive høje:

Vi kører med A-Heste (1), hvor vi bare skal have 4 til 7 rigtige, samt B-heste (2), hvor vi kan have 0 til 3 rigtige. I så fald vil vi have 7 rigtige og en masse følgepræmier. Med forbehold for ændringer pga. udgåede heste eller budget.

Trænerinterviews og kommentarer til V75 – 9/10-21

Træner interviews er på svensk. Vi har samlet interviews til samtlige heste i V75.

V75-1 2140m auto
1 Dixie Brick (Jorma Kontio) fick ett optimalt spår då hon kan öppna och hon är garanterad en bra resa. Hon känns bra efter senast och skulle hon ta hand om ledningen känns det intressant, annars är hon med där framme och jag tror på en bra insats. Jänkarvagn den här gången, säger Andreas Lövdal .

2 Racing Brodda (Rikard N Skoglund) gjorde ett starkt lopp senast och det känns som hon tagit det på bästa sätt. Formen är fortsatt fin och vi har fått ett perfekt utgångsläge. Känslan på förhand är bra och jag tror hon kommer prestera riktigt bra. Det blir inga ändringar, säger Mattias Djuse .

3 Activated (Carl Johan Jepson) har kapacitet och ett bra utgångsläge. Är anmäld med jänkarvagn för första gången. Vid gardering.

4 Mily (Robert Bergh) är nog i sitt livs form, men hon möter tuffa hästar och jag är osäker på hur snabba hästarna invändigt är. Hon är väldigt startsnabb och kan få en bra position, löser det sig kan hon sluta i främre träffen, säger Oskar Florhed .

5 Digital Class (Ulf Ohlsson) har toppform men det blir tufft mot det här motståndet. Gör hon ett bra lopp och är fyra-femma har hon gjort det bra, Stefan Melander .

6 Honey Mearas (Örjan Kihlström) var jättebra vid finalsegern senast. Hon fick ta det lite lugnt efteråt men sedan har hon tränat på som vanligt och hon gick ett skarpare jobb i måndag och kändes fin. Hon behöver få en genomkörare inför Breeders’ Crown och det finns inte så många lämpliga lopp att ta ut henne i, så hon får gå ut här. Hon möter äldre och mer rutinerade konkurrenter, men är bra själv också och kommer inte göra bort sig, säger Daniel Redén .

7 Sharp Dream (Johan Untersteiner) gjorde ett bra lopp senast och det känns som hon går framåt för varje lopp. Hon är ute i ett tufft gäng, kanske det tuffaste hon mött någonsin. Från ett spår långt ut kan hon inte göra så mycket utan vi hoppas hitta en bra position. Får hon ett bra lopp kan hon vara bland de fem. Inga ändringar, säger Ales Pavsic .

8 Unique Juni (Erik Adielsson) känns bra efter senast, men hon fick ett omöjligt läge mot väldigt bra hästar. Vi får hoppas att det löser sig under vägen, då kan hon avsluta vasst. Det blir inga ändringar, säger William Ekberg hos Jörgen Westholm.

9 Ultra Bright (Fredrik Persson) känns jättefin och verkar hittat toppformen. Det ska bli jättespännande då värsta motståndarna fått sämre utgångslägen. Loppet är öppet men jag hoppas och tror att hon ska vara med långt framme, säger Fredrik Persson .

10 Saga Doc (Troels Andersen) är nyttig, men vinner inte så ofta och är uppanmäld. Har svårt att se henne vinna. Jagar pengar.

11 Mellby Free (Björn Goop) tränade fint i måndags och hon har gjort det väldigt bra på slutet mot tuffare hästar. Vi har siktat hit med henne och vi hoppas att formen ska ­vara så nära toppen som möjligt. Spåret var inte det vi hoppades på och det kan göra det hela lite jobbigare. Hoppas och tror hon gör ett starkt lopp, säger Erik Andersson .

12 Hevin Boko (Mika Forss) satt en bit bak i det senaste loppet och fick svårt att ta någonting till slut. Hon känns fortsatt bra efter loppet men utgångsläget är iskallt och det är stor chans för trafikproblem. Vi ligger lite lågt, men hon har siktats hit och kommer säkert leverera en bra insats, säger Andreas Lövdal i stall Timo Nurmos.

V75-2 2140m auto
1 Marengo N.O. (Anders Lundström Wolden) är en bra häst som visat fin utveckling och gick väldigt bra som trea i Norska Kriteriet. Han hade krafter kvar i mål och det känns som han tagit ett steg till efteråt. Det är tufft motstånd, men vi har ett bra spår och det ska bli spännande att se honom. Inga ändringar, säger Anders Lundström Wolden .

2 Cobra Killer Gar (Alessandro Gocciadoro) hade inte dom bästa förberedelserna inför uttagningen till det Italienska Derbyt senast, han blev bara fyra, men det är en häst vi håller högt. Han kommer tävla barfota runt om för första gången och det tror vi kommer ge honom en nivå till. Vi tycker han ska räknas tidigt från ett bra utgångsläge, säger Sinead Sernicoli hos Alessandro Gocciadoro.

3 Ciak Bi (Jorma Kontio) är en fin treåring som gjort det klart godkänt för oss. Det är tuffare motstånd den här gången, men det ska samtidigt bli kul att se hur han står sig. Han har ett bra utgångsläge och är han bland de tre är vi nöjda. Eventuellt barfota runt om, säger Andreas Lövdal .

4 Ivensong (David Thomain) har en vass speed när hon får loppet och det är intressant med barfota runt om för första gången. Ett givet streck om man garderar loppet.

5 Aquarius Face (Adrian Kolgjini) gick ett kanonlopp senast och gjorde kanske det bästa loppet i karriären. Det var synd att han inte fick kvala in till finalen. Motståndet på lördag ser rätt överkomligt ut och han har visat en grym kapacitet. Kommer laddas framåt direkt och jag tror han kommer vara med där framme och göra upp om det. Lättas i balansen, säger Dante Kolgjini .

6 Red Lady Express (Carl Johan Jepson) krängde ner i svängen senast och tvekade, därav galoppen. Vi kommer att sätta på en sidostång den här gången vilket ska hjälpa henne och jag är inte orolig för galopp. Känns lika fin som inför senast och jag tror på en stark insats, säger Christian Persson .

7 Thai Harlem (Örjan Kihlström) STARTAR EJ

8 Invictus Madiba (Eric Raffin) känns jättefin i träningen och är uppåt i form. Spåret gör det svårt att vinna, men löser det sig tror jag han kan vara trea-fyra. Barfota runt om för första gången, säger Tomas Malmqvist .

9 Kentucky River (Conrad Lugauer) är en fin treåring som vi verkligen gillar. Han håller fin form och jag tycker inte man ska glömma bort honom om man garderar. Eventuellt barfota runt om och jänkarvagn för första gången, säger Conrad Lugauer .

10 Cintra (Robert Bergh) fick ett tufft lopp senast, men höll godkänt. Hon har visat att hon gillar rygglopp och förutsättningar är bra. Behöver så klart hjälp med tempo, men löser det sig kan hon tjäna fina pengar. Inga ändringar, säger Oskar Florhed .

11 Miss Irma (Björn Goop) har gjort bra lopp på slutet och känns fin. Tufft motstånd den här gången och tråkigt utgångsläge gör att vi hoppas på en fin placering, säger Erik Andersson hos Björn Goop.

12 Idomenio Sisu (Ulf Ohlsson) känns bra och håller fin form. Han fick ett taskigt utgångsläge och det blir svårt att vinna. Tar han pengar är vi nöjda. Barfota fram, säger Anne Raatikainen hos Petri Salmela.

V75-3 2140m auto
1 Hector Boko (Jonathan Carre) håller absolut toppform och det ska bli jättekul att se honom mot tuffare motstånd. Jag tror inte han gör bort sig, han har vunnit alla starter förutom en i monté och då gav jag körorder och det blev fel. Den här gången får Jonathan själv bestämma och jag tror att vi har en vettig platschans om det stämmer på vägen. Inga ändringar, säger Sybille Tinter .

2 Rajesh Face (Sofia Adolfsson) var vi supernöjda med senast och han har visat att han trivs bra i monté. Hans form borde vara framflyttad med två lopp i kroppen och som jag ser det är det Mindyourvalue W.F. som är den tuffaste motståndaren. Alla vet hur bra han är och han ska räknas tidigt. Det blir inga ändringar, säger Dante Kolgjini .

3 Mindyourvalue W.F. (Eric Raffin) fick förra loppet som ett snabbjobb inför den här uppgiften. Vi är jättenöjda med alla förutsättningar och Eric Raffin brukar få bra fart på honom. Han är bättre i monté och vi har laddad för den här uppgiften i några månader. Förhoppningsvis har vi honom där vi vill och jag tycker han ska ses med vinstchans. Det blir inga ändringar, säger Oskar Florhed .

4 Uncle Töll (Tova Bengtsson) var rejäl senast när han fick gå utvändigt om ledaren och han gick i mål med krafter kvar. Det är ett helt annat motstånd med hästar som har en helt annan hårdhet än vad han har. Utgångsläget är okej och skulle han vara trea-fyra har han gjort det bra. Inga ändringar, säger Jessica Hultman hos André Eklundh.

5 Polycrates Face (Emilia Leo) har tagit senaste loppet bra och känns fin. Vi har siktat på det här loppet och allt känns bra i förberedelserna. Jag tror på en stark prestation, men oavsett tror jag det blir svårt att slå Mindyourvalue W.F. som är riktigt bra. Hoppas vi kan ta en placering bakom honom. Det blir barfota runt om, säger Emilia Leo .

6 Vacqueyras (Josefine Ivehag) har fin form, men han har inte visat något extra i tidigare montéförsök och får svårt att räcka.

7 Global Undecided (Jennifer Persson) kämpar på och gör det bra, men kan vara lite tråkig i loppen. Det är lite svårbedömt i monté då han sett oinspirerad ut, men ryttaren har bra koll på hästen då han var i träning hos henne och det ser jag som en stor fördel. Vi förväntar oss att han gör ett bra lopp och är med där framme, säger Andreas Lövdal .

8 Robin Hood (Jennifer L Oscarsson) la bort mycket krafter senast han startade och därför ska vi testa ett norskt huvudlag för första gången vilket jag tror kommer ge positiv effekt. Han skulle ha startat på Färjestad inför den här uppgiften, men stod med feber då och missade några dagars träning. Han har tränat som vanligt efter det och ska in på Åby under onsdagen och köra ett banjobb. Han är inget för vinnarspelarna utan jag hoppas han hänger med och tar en peng. Inga övriga ändringar, säger Mats Olsson .

9 The Real Star (Anna Erixon) känns fin och håller bra form. Han har gått med järnskor hela tiden och nu ska vi plocka av skorna och köra barfota runt om vilket är intressant. Mindyourvalue W.F. och Rajesh Face är väldigt bra, men kan han vara trea-fyra bakom dom är jag nöjd, säger Stefan Persson .

10 Star Advisor Joli (Iina Aho) gör det bra varje gång och senast gick det lite för snabbt första varvet för att han skulle hålla hela vägen. Vi fick ett trist utgångsläge och jag hoppas han kan hamna vettigt till, blir det tempo tror jag han kommer göra ett starkt lopp. Inga ändringar, säger Sofia Aronsson .

V75-4 2140m auto
1 Lucifer Sam (Mats E Djuse) har fin form men han är långsam från start och hamnar nog en bit bak. Vi får hoppas på tempo så klart, skulle det bli bra fart är han inte avsågad då han brukar gå hela vägen hem. Inga ändringar, säger Peter Untersteiner .

2 Akela Play (Jonathan Bardun) blev det tokigt för senast, men han känns fin hemma och jag är nöjd på förhand. Jag tror att formen sitter där, men distansen är kanske i kortaste laget då han lever på styrkan. Blir det lite körning, och trötta hästar till slut, kommer han till sin rätt. Det blir inga ändringar, säger Anders Svanstedt .

3 Power Lane (Simon Helm) har alltid varit lovande, men fick problem med halsen och efter vi opererade honom i våras har det blivit bättre. Han har fått tre lopp i kroppen och blir bättre för varje gång. Han känns fin och från ett bra utgångsläge tycker jag han ska ses med bra chans. Ser honom som min bästa chans under dagen. Det blir inga ändringar, säger Christoffer Eriksson .

4 One Deep Valley (David Grundmann) var lite lätt i balansen senast och kom inte iväg så snabbt, vi ska tynga ner honom lite så det går bättre. Han känns fin, men vi möter tufft motstånd och jag är nöjd om han plockar en peng, säger Linda Tovek .

5 Bravo Sabotage (Andreas Lövdal) känns fin och håller samma form som tidigare. Han gillar förutsättningarna och jag tycker han är streckvärd mot det här motståndet. Inga ändringar, säger Ola Samuelsson .

6 The Engine (William Ekberg) är en fin häst som tränar bra och kommer med fin form. Loppet är jämnt, men jag tycker han ska streckas som en av flera. Barfota fram och jänkarvagn, säger William Ekberg .

7 Romantico (Victor Rosleff) känns spänstig och fin och jag tror han har gått framåt med loppet senast. Han fick öppna hårt senast, men avgjorde till slut och det ska bli spännande att se honom på lördag. Jag kommer sätta på ett par rycktussar den här gången så han blir alertare. Stämmer det under vägen kan han vara med där framme. Inga andra ändringar, säger David Persson .

8 Protector Tile (Tyler Mifsud) hamnade långt bak senast, men avslutade bra och formen känns fortsatt fin. Det blev ett tråkigt läge, men skulle det stämma kommer han avsluta riktigt vasst och fälla många. Inga ändringar, säger Christoffer Eriksson .

9 Gerben (Magnus A Djuse) gör det bra varje gång och senast hade han varit ännu längre fram om vi inte hade haft en trött rygg framför oss. Vi har siktat på det här loppet efter senast och han känns jättefin, formen borde vara ännu bättre och jag tror på bra segerchans. Bakspår är bara bra då han inte trivs i ledningen utan gillar att attackera bakifrån. Inga ändringar, säger Hans Crebas .

10 Bombus Jet (Felicia Molin) var inte som bäst senast, men vi har inte hittat något och han känns bra i träningen. Svårt utgångsläge, men vi hoppas på tempo och att han får med sig pengar, säger Erik Andersson .

11 Digital Ocean (Linus Lönn) känns pigg och fin, men utgångsläget är hopplöst då han är startsnabb. Vi får hoppas på hårt tempo så kan han tjäna fina pengar till slut. Det blir inga ändringar, säger Stig Sköld .

12 Ingesson (Carl Philip Lindblom) känns okej och det finns inget att anmärka på. Han hade stått över lite inför senast och loppet borde flytta fram formen en del, men utgångsläget är tråkigt så vi får hoppas på lite flyt. Norskt huvudlag, säger Dan Widegren .

V75-5 2140m auto
1 Mystic Mom (Carl Johan Jepson) håller fin form men spåret är tråkigt då han inte kan öppna. Motståndet är tufft och vi hoppas på en fin placering, säger Jerry Riordan .

2 Extreme (Steen Juul) imponerade näst senast när han vann på nytt banrekord och såg fin ut. Senast blev han för pigg och galopperade, men han kändes fin efteråt och har tränat fortsatt bra. Utgångsläget är passande då han är snabb från start och jag har inte tänkt så mycket på det taktiska, vi får se när bilen släpper hur vi gör. Jag tror han gör ett bra lopp. Inga ändringar, säger Steen Juul .

3 Amornero Roc (Alessandro Gocciadoro) är en häst som är känd i Sverige och han har gjort många bra lopp, speciellt loppet på Färjestad när han blev slagen av Admiral As i sista stegen. Senast i Bologna gick han utvändigt om ledaren med tunga skor och avgjorde på en tung bana. Vi tror att formen är ännu bättre den här gången och det blir barfota runt om. Aetos Kronos och Don Fanucci Zet är två topphästar som vi inte slår, men han kan tjäna fina pengar bakom, säger Sinead Sernicoli hos Alessandro Gocciadoro.

4 Ubiquarian Face (Adrian Kolgjini) har varit blek på slutet och vi ligger lågt tills han visar mer. Inga ändringar, säger Dante Kolgjini .

5 Golden Dream M.E. (Noralf Braekken) avslutade bra senast och visade att formen är fin. Han har känts som han ska i jobben efteråt och jag är nöjd med förutsättningarna. Motståndet är tufft så vi försöker smyga med och få med oss en peng. Eventuellt helstängt huvudlag, säger Noralf Braekken .

6 Aetos Kronos (Magnus A Djuse) var riktigt bra senast och jag hade på känn att han skulle vara på topp. Han känns bra efteråt och spåret blev likadant som senast, vi får se hur Magnus lägger upp det, men han visade att han kan öppna. Jag tror han gör en bra insats igen, säger Jerry Riordan .

7 Don Fanucci Zet (Örjan Kihlström) agerade lite sömnigt i Jubileumspokalen och 500 kvar trodde man knappt att han skulle få pengar, men han tog tag i grejorna igen och avslutade bra som tvåa. Nu har det gått lite längre mellan starterna igen och han är inte vässad för det här på det sättet som han var inför Elitloppet. Han gick ett tufft jobb i måndags och behövde nog det för att kunna vara med och matcha lördagens motstånd. Jag tror att formen är likvärdig som i Jubileumspokalen, säger Daniel Redén .

8 Golden Guard (Jonathan Bardun) kommer göra ett bättre lopp än förra torsdagen då formen känns bättre. Spelar dock ingen roll då spåret och motståndet är tufft och att han vinner är mycket osannolikt. Vi får köra för att få med oss så mycket pengar som möjligt. Barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger Claes Svensson .

9 Rackham (Christoffer Eriksson) känns jättefin och han utvecklas fortfarande för varje lopp. Han hävdade sig väl mot några av motståndarna under fjolåret, men visst är motståndet tufft. Spåret är jag nöjd med, och skulle det bli tempo tror jag han fäller många. Är nöjd om han är bland de fem. Inga ändringar, säger Christoffer Eriksson .

10 Galantis (Johan Untersteiner) håller toppform, men från det här läget får han svårt att vinna. Kan tjäna fina pengar.

11 Belker (Robert Bergh) har inte fungerat på slutet, men vi har inte hittat något som är fel och han tränar bra. Vi hoppas att han ska hålla farten över mål den här gången och kommer köra snällt för att se att han fungerar. Det blir inga ändringar, säger Oskar Florhed hos Robert Bergh.

V75-6 2140m auto
1 Marre’s Dreamboy (Erik Adielsson) drog ett bra läge men möter väldigt bra hästar. Formen är det inga fel på och skulle det lösa sig, och han får ett bra lopp, kan han vara fyra-femma, säger William Ekberg .

2 San Moteur (Björn Goop) strulade inför Derbyt och förberedelserna var inte topp. Tycker han var mycket bättre senast i uttagningsloppet och det känns som att han tagit ett steg framåt formmässigt. Håkan Arvidsson kör honom i jobben och han låter väldigt nöjd. Han drog ett bra spår och jag tror han kommer göra ett riktigt bra lopp så får vi se hur långt det räcker, säger Erik Andersson .

3 Hirondelle Sibey (Eric Raffin) är ett tufft franskt sto som har fina meriter. Hon vann uttagningsloppet den tunga vägen och utmanar säkert om en topplacering.

4 Calgary Games (Jorma Kontio) var fin i uttagningen senast och vann enkelt med mycket krafter kvar. Han känns jättefin efteråt och blir säkert storfavorit och det ska han vara. Vi har inget att klaga på utan tror att på en bra insats och han ska räknas. Balansen är inte bestämd, säger Andreas Lövdal .

5 Mister Hercules (Örjan Kihlström) var förbättrad senast då vi återgick till vanlig vagn och knäkappor. Det var även bra för formen att han fick ett ordentlig lopp i kroppen. Han kändes jäkligt fin i ett jobb i måndags och vi testade även rycktussar och det svarade han väldigt bra på. Det blir den enda ändringen vi gör, säger Daniel Redén .

6 Heliade du Goutier (Gabriele Gelormini) var bra som tvåa bakom en riktigt bra häst senast och bakspår hade passat bättre. Vi får se var hon hamnar nu, men jag tror hon gör en bra insats och kan vara bland de fem. Barfota runt om, säger Sébastien Guarato .

7 Helgafell (David Thomain) har galopperat mycket och är fortfarande segerlös i år. Kapacitet finns och stämmer det kan han vara med och slåss om en fin placering.

8 Napoleon Cash (Carl Johan Jepson) var inte som bäst i uttagningen till det Svenska Derbyt, men senast kändes han bättre och såg fin ut. Spåret är tråkigt, men vi hoppas att han kan hitta ner i en vettig position, men man kan inte begära att han ska vinna. Vi är jättenöjda om han är bland de tre-fyra. Inga ändringar, säger Andreas Lövdal .

9 Ready Tonight (Johan Untersteiner) har ryckt upp sig en del på slutet och vi har varit nöjda, men senast kanske han borde varit tvåa ändå. Han är på gång i alla fall och vi hoppas få en fin slant. Barfota runt om och jänkarvagn, säger Peter Untersteiner .

10 Global Badman (Daniel Wäjersten) opererade vi i våras för en lös benbit och efter det har han sakta kommit tillbaka. De sista tre loppen tycker jag han har travat väldigt bra och sett riktigt fin ut. Det blir ett roligt lopp på förhand, men det är tufft emot så klart. Jag tror inte han rår på dom bästa, men det är ett stort lopp och mycket pengar att köra om. Jag hoppas och tror han gör ett bra lopp och tar en del av priskakan. Det blir inga ändringar, säger Olle Wäjersten .

11 Hakim Griff (Hans Crebas) är en fin häst men han har inget med segern att göra. Hoppas att han gör ett bra lopp och får med sig pengar, säger Sébastien Guarato .

12 Wallawalla Broline (Torbjörn Jansson) gjorde det bra i uttagningen och det är riktigt roligt att hon får vara med i den här omgivningen. Utgångsläge och motstånd är för tufft och hon har inget med segerstriden att göra. Vi är jättenöjda om hon tar sista pengen, säger Erik Andersson .

V75-7 2640m auto
1 Pinto Bob (Robert Bergh) håller bra form och gillar att prestera när prissumman är hög. Det blir svårt att hålla upp ledningen, men vi hoppas att han inte hamnar för långt bak bara för då blir det svårt. Distansen är ett plus och löser det sig så kan han vara farlig på stretchen, säger Oskar Florhed .

2 Brother Bill (Jorma Kontio) känns jättefin hemma och vi är nöjda med förutsättningarna. Utgångsläget blev bästa tänkbara då han är startsnabb och får han ledningen då tycker jag han ska vara med och göra upp om segern, säger Andreas Lövdal .

3 Handsome Brad (Carl Johan Jepson) var jättefin i STL Open senast och hade en del krafter kvar i mål. Formen känns jättebra och hästen mår fint efteråt. Det ska bli spännande att se honom från ett bra utgångsläge och kusken får avgöra taktiken. Inga ändringar, säger Ulf Stenströmer .

4 Upstate Face (Adrian Kolgjini) blev hovöm senast vilket var synd för jag tror han hade varit två eller trea. Är väldigt spänd på att se honom på lördag då utgångsläget blev bra och vi tror att han kommer prestera bra direkt. Balansen är inte bestämd med tanke på hoven, säger Dante Kolgjini .

5 Diamanten (Björn Goop) har gjort det bra under en längre tid och allt ser fortsatt bra ut. Formen känns intakt och spåret blev bra då han är snabb ut, vi hoppas på ett fint lopp och bra placering, säger Erik Andersson .

6 Gareth Boko (Magnus A Djuse) är jag nöjd med och tycker han har möjligheter att vara med i segerstriden, men det måste stämma på vägen. Han har visat att han kan vara riktigt bra när han får sitt lopp. Det blir inga ändringar, säger Jerry Riordan .

7 Esprit Sisu (Daniel Wäjersten) håller absolut toppform och känns fin efter segern senast. Han fick ett spår lite för långt ut på vingen, men vi hoppas att han kan hitta ner i ett vettigt läge. Strular det inte för ­mycket tror jag han kan vara med i främre träffen och slåss om en fin placering. Det blir inga ändringar, säger Olle Wäjersten .

8 Milliondollarrhyme (Ulf Ohlsson) är i toppform och jag är helnöjd med allting förutom spåret. Vi får se vad Ulf kan hitta på, men det blir svårt att komma till. Vi kör med skor runt om, säger Fredrik B Larsson .

9 Vikens High Yield (Eric Raffin) fick ett perfekt utgångsläge för att köras på chans. Han är med för att få kött på benen och växa in i klassen, säger Oskar Florhed .

10 Very Kronos (Erik Adielsson) fick stryk av två som var bättre för dagen och som hade fått lite mer tacksamma lopp senast. Bakspåret nu kan vara både och, det är naturligtvis lite mer vingelläge och ödet ligger lite mer i andras händer, men jag är nöjd med hästen och motståndet blev som jag trodde. Har man ingen egen spik är det logiskt att han ska med på en garderad kupong. Det blir inga ändringar, säger Svante Båth .

11 Cyber Lane (Johan Untersteiner) fick utstå press under vägen senast och fick ge sig till slut, men Johan var nöjd med honom. Han har tagit loppet på bästa sätt och känns bra i träningen. Bakspår är tufft, men han går bra bakifrån och blir det tempo kan han spurta vasst, säger Ales Pavsic .

12 Born Unicorn (Örjan Kihlström) får hoppas på tempo för han är väldigt stark. Det kanske är så att han behöver växa in i klassen, men jag tror att han håller samma fina form som han haft hela sommaren och från ett bättre utgångsläge hade jag tyckt att han varit intressant, säger Daniel Redén .

Husk at spil med i vores V75-Andelspil via Derby25 her.

Seneste Artikler

Del denne side

Andre Nyttige Sider