Søg
Close this search box.

V75-analyse Åby 6/3

Förra veckans omgång från Rommetravet blev en salig blandning av fågel och fisk. Bland annat fick Ara en välförtjänt viktoria och Pappajonnys Ilse fann nytt liv i händerna på Örjan Kihlström. Undertecknads stora drag Heavenly May galopperade dessvärre med segern på gaffeln och där får vi helt enkelt ta revansch vad det lider. Ser vi till vad som komma skall så är det Åbytravet som gäller och där kan, som brukligt, precis vad som helst hända. Nu åker vi!

V75-1

6 Mr Clayton J.F. såg riktigt laddad ut över målpassagen i händerna på Örjan Kihlström i det senaste framträdandet och Stefan Arvidssons springare står verkligen på tur för en seger. Nu står ekipaget inför en sånär perfekt uppgift och det skulle förvåna undertecknad om den härdade sexåringen missar målfotot. Ledning, eller alternativt rygg på ledaren och open stretch, är troliga tillvägagångssätt i jakten på seger och barfota runt om är helt klart en extra växel.

7 Beartime var före tipsettan i mål i den senaste starten och valacken avgjorde snyggt efter en optimal resa. Carl Johan Jepson är en av Sveriges främsta när det gäller att pricka från springspår och här har han en pålle i tyglarna som verkligen kommer vara med på noterna, vilket talar för en snabb avgång. Spets och slut är det dock inte tal om, då sexåringen är som allra effektivast med ryggresa och skulle ledningen nås så är ekipaget istället intresserade av att reprisera seger vid det senaste Åbybesöket.

9 Zio Tom Jet växer minst två klasser med barfotabalansen och når hingsten upp till den höga höjden han var uppe och travade på under fjolårets sensommar så kommer det bli svårt för övriga att hantera Jerry Riordans spurtare under slutrundan.

Rank: 6-7-9-8-2-12-10-5-3-11-1-4

V75-2

10 Fighter Lady har verkligen levererat omgående på svensk mark, tillika i Kevin Gondets regi. Vid de båda starterna som stoet hunnit med hittills så har avslutningarna varit av absolut bästa märke och även om detta varit i enklare gäng så har det inte varit slutsålt över mål på något sätt och man får tro att mer finns att hämta. Nu skall den schweiziska sexåringen testa på svensk voltstart, samt springspår och vi får väl helt enkelt se vad det hela landar i. Barfota runt om är i alla fall en jättespännande korrigering och i ett synnerligen öppet lopp tar vi en rövare med denna tipsetta!

2 Georgia Am skulle kunna spåra varenda meter, i ärlighetens namn. Tränare David Persson gillar det här stoet som troligtvis har en del pengar att hämta framöver och här finns alla möjligheter till storkovan. Femåringen är nu bra nära toppformen med ett par lopp i kroppen och dagen till ära skall hästen tävla utan skor på hovarna för allra första gången i karriären. Slår det väl ut blir det åka av med skicklige Stefan Persson i jollen.

6 Anice Cake kommer undertecknad jaga till den dagen fyraåringen tagit sin välförtjänta seger. Stoet har haft oflyt med löpningsförloppen på sistone, men trots detta har hästen spurtat ettrigt över upploppet och löser det sig bättre den här gången så förvånar det knappast om Jim Oscarsson får ratta segerdefilering med sin springare. Helt ospelad.

Rank: 10-2-6-4-8-5-15-9-11-3-13-1-7-14-12

V75-3

1 Slide So Easy var häftig att beskåda i det senaste framträdandet då han bekymmerslöst brottade ner ledaren och som fortsatt en av Danmarks allra bästa hästar visar han inga tecken på ålderskrämpor. Nu står valacken inför en alldeles sagolik uppgift, där det helt enkelt inte kan bli fel oavsett vad och det är egentligen svårt att spekulera i förlust nu när tolvåringen dessutom får springa på utan skor på hovarna. En härlig spik att bygga kring i en, i övrigt, klurig omgång.

6 Floris Baldwin kunde föga i den senaste starten och antingen berodde detta på formtapp, eller en opassande uppgift. Undertecknad vill ändå tro på det senare, samt att valacken helt enkelt inte är lika vass i vanlig vagn och nu när det blir såväl barfota runt om som jänkarvagn kan vi förvänta oss en betydligt bättre prestation. Vi får inte glömma att Trond Anderssens springare har varit nära att ta skalpen av självaste Very Kronos ett par gånger i vinter och är han nu i bästa slag så blir han helt klart att räkna med.

3 Pacific Face är en personlig favorit för undertecknad som visat betydelsen av skalle och hjärta genom hela karriären, med tanke på att hans teknik inte alltid är den enklaste. Att kunna knata på likt en ren, men ändå kuta in en bra bit över två miljoner är inte annat än oerhört imponerande och ännu är inte sagan över. Nu prövar nioåringen på korta häcken för första gången (i 80e starten!) och med barfotabalansen till hjälp så kanske valacken kan hänga på riktigt bra, även om han lever uteslutande på sin styrka och inställning. Vid gardering.

Rank: 1-6-3-9-5-4-8-2-7-10

V75-4

10 Lucky Truc fick sig en välförtjänt seger i den senaste starten, efter mycket strul dessförinnan och faktum är att valacken mycket väl hade kunnat vara obesegrad för året utan stökandet som uppstått. Fyraåringen är inte alls att lita på och det finns ingenting sammanhängande kring när galopperar infaller heller, så till höga streckprocent känns det speltekniskt givet att gardera den här gången.. Även om vi pratar om en kalaskuse för klassen.

4 Cassius Ima hade segern på gaffeln i den senaste starten, men dessvärre pullade sig valacken i galopp av ren friskhet som det kändes och det var givetvis försmädligt för kretsen kring hästen. Nu är ekipaget ute efter gruvlig revansch och med hjälp av såväl ett tacksamt utgångsläge som en mer fördelaktig distans och barfotabalans så finns definitivt chansen. Riktig hårding detta.

5 Pre Calculated besitter jättefin kapacitet för klassen och fyraåringen såg rent mysigt ut vid enkel spurtseger i det senaste framträdandet. Ola Karlsson fortsätter att ha en härlig snurr på stallet för dagen och med sin adept i bästa slag så kan det nu komma ytterligare en framgång. Ser ut att bli underskattad av spelarkollektivet dessutom, vilket givetvis gör det hela lite extra intressant.

Rank: 10-4-5-11-6-2-12-8-7-1-9

V75-5

1 Billi Time är en häftig segerstaplare som kommer till start med fem raka segrar. Den sammanlagda bedömningen av Flemming Jensens springare är att valacken ser ut att vara en flegmatisk rackare som vet precis på vilken raka som segerchecken skrivs ut och det är alltid lika roligt att beskåda en kuse med den rätta inställningen. Åttaåringen kan öppna hyfsat bakom bilen, utan att vara någon blixt, men undertecknad är övertygad om att Flemming Jensen löser den problematiken på Åbys rymliga oval och väl med fritt spelrum blir hästen spännande att se med barfotabalansen och allt. Stark tipsetta.

7 M.T.Oscar kan massor de dagar hingsten vaknat på rätt sida och förhoppningsvis är denna gången en sådan. Femåringen har snubblat bort fasligt mycket pengar i karriären med sin haspliga aktion och även om det nu blir tal om barfotabalans så är det ingenting som garanterar 2140 meter av trav. Till låga spelprocent är dock strecket givet, då hästen blir livsfarlig felfri.

2 Nouba Mom kutade på i härlig stil i det senaste framträdandet och den här belgiska damen är ingen bluff. Nu hårdnar dock motståndet betänkligt och som ensamt sto mot hingstar/valacker måste det till någonting alldeles extra om fyraåringen skall plocka en ny seger. Garderingsbud.

Rank: 1-7-2-4-9-6-10-12-8-5-3-11

V75-6

14 Ultra Bright är den överlägset mest meriterade och till kapaciteten bästa hästen i det här fältet och Fredrik Persson har verkligen lyckats hitta en passande uppgift för sin stjärna. Åttaåringen gjorde ett av sina absolut bästa lopp på mycket länge just vid det senaste tillfället som Örjan Kihlström rattade, i samma veva som stoet sprang barfota runt om och nu när detta åter blir fallet kan det vara dags för Kalmars stolthet att äntligen få segerdefilera. 40 meters tillägg på Åby är dock ingen straffspark på något sätt, oavsett vad man heter, men är det någon gång som det skall gå vägen så är det väl nu.. Vi spikar!

6 Follow My Lead kommer till start med ett par ”ägg” i resultatraden och det är inte lätt att hitta positiva vibbar kring stoet om man inte läser mellan raderna. Fyraåringen har nämligen haft oflyt, på olika vis, på senare tid och kunnandet är betydligt bättre än vad som går att utläsa. Här väntar nu såväl springspår som barfotabalans och då kan det vara dags att skrälla till med en perfekt resa intill sargen.

12 Bianca Sisa tycker undertecknad är som allra giftigast när hon får går i ryggar in i det sista och spara på sin patenterade speed, som verkligen är exceptionell. Nu ser det givetvis ut att bli på detta vis och passar sig inte övriga så kan åttaåringen komma att hugga som en kobra över upploppet. Vid gardering.

Rank: 14-6-12-9-8-5-15-1-7-4-2-10-11-13-3

V75-7

4 Dark Roadster har påvisat tidigare att han kan kuta på i vansinnig fart med just barfota runt om och jänkarvagn över kort distans, vilket det nu blivit tal om. Femåringen kan dessutom öppna visslande bakom bilen och även om det finns ett par startsnabba rackare både invändigt och utvändigt om Emma-Sara Sjöbergs springare så värderar undertecknad spetschansen till relativt god. Väl där släpper Oskar J Andersson ingen över bron och visst kan det landa i en klassisk spets och slut i slutändan.

8 Cargo Door blev knappast lycklig över spårlottningen, men helt kört behöver det då ändå inte vara. Valacken är nämligen oerhört effektiv den första biten och är det någon som skall lyckas ta sig ner i ett vettigt slagläge så är det skicklige Magnus A Djuse. Blir så fallet är sjuåringen bra nog för att utmana om segern och framförallt med barfota runt om, som tidigare satt ordentlig fart på den här rackaren. Kul streck till låga procent.

9 Sweetman är egentligen som allra bäst i ledningen, men det går inte att komma ifrån att kombinationen av barfota runt om, jänkarvagn och Örjan Kihlström är en jättespännande kompott. Distansen är dessutom den rätta och startryggarna är snabba i benen. Dyker upp i striden med klaff.

Rank: 4-8-9-1-10-2-11-5-6-3-7-12

⭐️Omgångens bästa spik:

Slide So Easy (V75-3) är en riktig hedersknyffel som fortsatt håller sig på en mycket hög nivå. Nu lottades tolvåring till ett perfekt utgångsläge och då kan Flemming Jensen välja om han vill vinna från ledningen eller via vinnarhålet och open stretch. Känns tryckt att förlita sig på en barfotaspringande ålderman!

❗️Omgångens drag:

M.T.Oscar (V75-5) kan mycket väl komma att matcha den klara favoriten Billi Time och framförallt om densamma får lite positionsproblem på vägen. Tomas Malmqvists kapabla kuse har visat flera gånger om att han står sig väl i rikstotokonkurrens och står han bara på benen hela vägen in så är det segerstrid som gäller.

❄️Omgångens överspelade: 

Lyckans Cash (V75-2) ser ut att bli mångas val av spik i hopp om att komma undan billigt i ett annars streckkrävande och öppet race. Undertecknad är dock av åsikten att motståndet nu hårdnar markant och dessutom går övriga hästar om kapacitetsmässigt när de vrider på kranarna med barfotakörning och dylikt. Nej, till hela 51% på strecken är det här en kuse att jobba bort.

V-75

  1. 2,6,7,8,9,12
  2. Samtliga 15 startande
  3. 1 Slide So Easy
  4. 4,5,10,11
  5. 1,2,4,7,9
  6. 14 Ultra Bright
  7. 1,4,8,9,10

/Referenten – Travcash.se

Seneste Artikler

Del denne side

Andre Nyttige Sider