Søg
Close this search box.

Spændende odds på Barca: Catalanerne vil have revanche efter trofæløs sæson

I sidste sæson endte FC Barcelona uden trofæer for første gang siden 2008. Ikke ligefrem hverdagskost for Messi og co., der har været vant til at løfte trofæer år efter år.

Krisen har været længe under opsejling i den catalanske storklub, der i sidste sæson nåede et sensationelt lavpunkt, da man blev udspillet af Bayern München i Champions League. Her blev catalanerne banket 8-2, og den ulmende uro der allerede befandt sig i klubben eksploderede, og udfoldede sig til en dyb krise. Barcas svagheder blev for alvor afsløret, og det stod åbenlyst for alle, at Barca ikke længere havde den samme magtfaktor som de havde engang.

Uroen ulmede i månederne op til nederlaget

Allerede i starten af året begyndte de første advarselslamper at blinke, da klubben besluttede sig for at fyre Ernesto Valverde efter en række dårlige resultater. Advarselslamperne blev siden mere og mere larmende, da Messi offentligt gik ud og kritiserede den sportslige ledelse i klubben for ikke at gøre deres arbejde ordentligt. En smædekampagne på sociale medier mod flere af klubbens ledende profiler som Messi, Pique og Busquets blev desuden afsløret som værende orkestreret af klubbens egen præsident, Josep Bartomeu. En yderst mærkelig historie, der stadig ikke har fået sin afklaring eftersom præsidenten har benægtet sin involvering. Siden da startede en kold krig mellem ledelsen med Bartomeu i spidsen og klubbens kaptajn Lionel Messi, der ikke var tilfreds med hverken vinterens spillerindkøb eller træneransættelsen af Quique Setien. Messi kom siden med flere offentlige udtalelser, som for eksempel da han tidligere på året udtalte at holdet ikke ville have en chance i Champions League, hvis de fortsatte med at spille som de gjorde. Han skulle vise sig at få ret. For ikke nok med at de tabte i Champions League, så mistede de også grebet om La Liga, som blev vundet af ærkerivalerne fra Real Madrid.

Kilde: Unsplash

 

 

 

 

 

 

 

Barca og Messi med fornyet energi under hollandsk træner

Det skulle senere vise sig at blive en hektisk sommer for FC Barcelona, der fyrede Setien og ansatte hollandske Ronald Koeman som træner i stedet. Den største historie var dog at Messi havde bestemt sig for at han ville væk, og han var ifølge adskillige medier millimeter fra et skifte til engelske Manchester City. Barca ville dog ikke lade ham gå, da han stadig havde et år tilbage af sin kontrakt. Messi endte derfor med at blive i klubben, og siden har det lysnet for Barca, der under deres nye træner har fået et nyt og friskt look. Således spiller holdet meget bedre i den nye 4-2-3-1 formation, ligesom spillerne ser ud til at have mere vilje og energi i kampene. Selv Messi ser ud til at have accepteret situationen, og holdet er ikke så afhængig af argentineren som tidligere. Han ser energisk og motiveret ud, og de nye unge spillere supplerer holdet med høj kvalitet. Barca har således fået et helt nyt udtryk, og noget tyder derfor på at catalanerne kan gøre et comeback i år. Det præsenterer også et interessant spil hvis vi kigger på langtidsvæddemål. Her kunne et af de mere spændende betting tips være at spille på Barca til at vinde La Liga til odds 2.25. Real Madrid ser i denne sæson noget tamme ud, og har ikke rigtigt formået at forny truppen i transfervinduet. Så på trods af en forfærdelig sæson for FC Barcelona sidste år, så ligner at klubben går bedre tider i møde.

Fortsætter den gode stime i Barca, er det derfor sandsynligt at de igen kan blive spanske mestre. Det vil vende situationen til det bedre i FC Barcelona, hvor succes måske kan få Messi til at blive i klubben.

 

 

Udvalgt billede kilde: Unsplash

Seneste Artikler

Del denne side

Andre Nyttige Sider