Søg
Close this search box.

Danmarks tab til Australien – endnu et tegn på, at Danmark har det svært mod de store nationer i kvindefodbold?

De danske kvindelige fodboldspillere led et hårdt nederlag til Australien, der med sejren over Danmark sikrede sig en plads i kvartfinalen – som de vandt, inden de røg ud til de engelske løvinder. Danmark spillede godt stort set hele kampen igennem, men australierne var skarpe, når muligheden bød sig i både første og anden halvleg.

Spørgsmålet der trænger sig på er herefter, om der tegner sig en tendens for det danske kvindelandshold, eller om nederlaget skal vurderes uden sammenhæng med holdets øvrige statistik?

pexels

Den sportslige historik

Ottendedelsfinalen markerede Danmarks første knockout kamp i et VM i 28 år, siden de kvinder i 1995 gik direkte videre til kvartfinalen og tabte til Norge. På den baggrund er vurderingen af den danske udvikling positiv, men historikken mod de bedste nationer er dog ikke prangende og Danmark har ikke været favoritten når der sættes online odds.

Danmarks gruppekamp mod finalisterne fra England endte med et smalt nederlag, deres sidste kamp mod Spanien endte med et 2-0 nederlag, den sidste kamp mod Frankrig med et smalt nederlag og den sidste kamp mod Tyskland med en ørefigen på 4-0. Dertil kommer, at sidste kamp mod Italien også gav et nederlag, og Danmark står således med en uheldig statistik mod de store nationer.

Men det er næppe en fair sammenligning, at sætte lille Danmark op mod de største europæiske nationer. Det er vel næsten kun i herrehåndbold, at Danmark sætter de store nationer til vægs i holdsport og det er værd at bemærke, at det danske herrelandshold har eksisteret i over 60 år længere end kvindeholdet.

Begyndelsen for dansk kvindefodbold

Det danske kvindelandsholds historie strækker sig tilbage til begyndelsen af 1970’erne, da kvindebold begyndte at vinde popularitet. Holdets spæde start fandt sted i en tid, hvor kvindesport stadig var underudviklet og mødte modstand. På trods af udfordringerne samlede en gruppe passionerede kvinder sig for at danne det første danske kvindelandshold i fodbold.

I 1971 spillede det danske kvindelandshold sin første uofficielle kamp mod Sverige. Her mødte de stærk modstand, ikke kun på banen, men også udenfor. Manglen på ressourcer og anerkendelse betød, at de danske kvindelige fodboldspillere måtte kæmpe for at finde plads i sportens verden.

I løbet af de første 30 år af holdets eksistens begyndte situationen gradvist at forbedre sig. Officielle kampe blev etableret, og holdet deltog i internationale turneringer som EM og VM. De kvindelige fodboldspillere opnåede store resultater – blandt andet den nævnte kvartfinaleplads mod Norge – og det styrkede naturligvis sportens rolle for kvinder i Danmark.

pexels

Fremtiden

Fremtiden tegner lys for det danske kvindelandshold, på trods af deres exit fra VM-turneringen. Holdets optimisme og potentiale er klart synligt, og der er flere faktorer, der tyder på, at de står over for en lovende rejse. Det danske kvindelandshold har allerede opnået bemærkelsesværdige bedrifter, såsom at gå videre fra gruppespillet ved VM for første gang i 28 år. Dette alene indikerer en positiv udvikling og en stigende evne til at konkurrere på internationalt niveau.

Et væsentligt aktiv er tilstedeværelsen af unge talenter på holdet. De danske kvinder har flere lovende unge spillere, der viser imponerende færdigheder og potentiale. Disse spillere er allerede en del af større klubber og etablerer sig i sporten. Deres udvikling over tid vil utvivlsomt føre til en stærkere og mere konkurrencedygtig trup.

Det stærke sammenhold og det konstante ønske om at forbedre sig er også afgørende faktorer. Selv efter skuffelser og nederlag bevæger holdet sig fremad med optimisme og beslutsomhed. Deres evne til at evaluere deres præstationer, identificere områder, der skal styrkes, og derefter arbejde målrettet hen imod dette, forstærker deres potentiale.

Samtidig skaber den kommende deltagelse i turneringer som Nations League og EM-slutrunden i Schweiz en platform for yderligere udvikling og erfaring. Begivenheder som disse giver holdet mulighed for at lære, vokse og finjustere deres spil.

Vi skal endelig huske, at selvom Danmark har en dårlig statistik mod de største nationer, så er der primært tale om smalle nederlag – der er rigelig grund til at se positivt på fremtidens kampe mod fodboldens mastodonter.

Seneste Artikler

Del denne side

Andre Nyttige Sider