Søg
Close this search box.

Premier League 2022-2023

Premier League 2022/23

Så går det løs igen. Premier League starter igen, og første kamp er i morgen (fredag den 5. august).

Vi vil herunder komme med vores forudsigelse af den nye Premier League sæson 2022/23, samt komme med lidt kort info om, hvordan vi ser hvert hold her inden sæson starten.

Odds-Betting.dk Premier League sæson 2022/23 Forudsigelse

PositionKlub
1Liverpool
2Manchester City
3Tottenham
4Chelsea
5Arsenal
6Manchester United
7Newcastle
8Aston Villa
9West Ham
10Leicester
11Brighton
12Wolves
13Crystal Palace
14Brentford
15Leeds
16Everton
17Southampton
18Nottingham Forest
19Fulham
20Bournemouth

1. Liverpool

Sidste sæson – 2

En virkelig enestående sæson sidste år endte med, at de gik glip af titlen på sidste dag, tabte Champions League-finalen til Real Madrid, men vandt FA Cuppen og Liga Cuppen, begge på straffe mod Chelsea.

Forvent, at de kæmper på alle fronter igen i denne periode og udfordrer City hele vejen og sikrer sig mindst ét ​​trofæ.

Sadio Mane er et meget åbenlyst tab, men angriberen Darwin Nunez kommer fra Benfica med et kæmpe ry og har allerede vist, hvad han vil tilbyde. 

2. Manchester City

Sidste sæson – Mestre

Manchester City har været Premier League-mestre fire af de seneste fem sæsoner, og jeg forventer endnu en lige kamp med Liverpool om førstepladsen.

Købet af ​​Erling Haaland løser måske den side af deres spil, nemlig en tendens til ikke at omsætte så mange af de chancer, de skaber. Han er bevist høj klasse og var en af ​​de mest eftertragtede angribere i fodboldverdenen. De har dog sagt farvel til Raheem Sterling, men ser stort set ligeså stærke ud som sidste sæson.

Den engelske midtbanespiller Kalvin Phillips er også en ideel afløser for Fernandinho, mens Jack Grealish vil være bedre i en hel sæson under Pep Guardiola.

3. Tottenham

Sidste sæson – 4

Jeg deler de store forventninger til Spurs denne sæson, fordi de nu er i hænderne på en af ​​verdens store trænere i Antonio Conte, som vil give – og kræve – en vindermentalitet, som denne klub har manglet.

Conte har også overbevist formand Daniel Levy om, at aftaler bedst gøres tidligt, så der har været en seriøs trupforstærkning.

Richarlison, til £60 millioner fra Everton, giver et allerede fantastisk angreb en anden dimension og tilføjet dybde, mens Yves Bissouma var fremragende for Brighton på midtbanen i sidste sæson. Den kroatiske internationale Ivan Perisic vil bringe erfaring, kvalitet og alsidighed.

4. Chelsea

Sidste sæson – 3

Det er aldrig kedeligt i Chelsea, men en anden type turbulens udspillede sig denne sommer med en ny ejer i Todd Boehly og Barcelonas hindring, der tilsyneladende havde til hensigt at stjæle store transfermål væk i form af Raphinha og Jules Konde.

Chelsea-manager Thomas Tuchel har også udtrykt forskellige niveauer af utilfredshed, men dette er en klub, der ser ud til at trives med ustabilitet og forværring, når først sæsonen starter.

Raheem Sterlings ankomst fra Manchester City viser Chelseas trækkraft, mens Kalidou Koulibaly længe har været udråbt som en af ​​spillets bedste forsvarsspillere. Det forventes, at han vil udfylde en del af det hul, der er efterladt af den indflydelsesrige Antonio Rudigers og Andres Christensen afgang til henholdsvist Real Madrid og Barcelona.

5. Arsenal

Sidste sæson – 5

Arsenal og manager Mikel Arteta var frustrerede over at gå glip af Champions League til sidst i sidste sæson.

Jeg kan se dem udfordre de fire bedste igen med underskrifterne af Manchester City-angriberen Gabriel Jesus – det sjældne tilfælde af en aftale, der er god for alle parter – og hans holdkammerat Oleksandr Zinchenko tilføjer ikke kun kvalitet, men også erfaring med, hvad der skal til for at vinde under pres. Fabio Vieira, en kontrakt på 34 millioner pund fra Porto, øger midtbanens styrke.

6. Manchester United

Sidste sæson – 6

Et totalt gysershow i sidste sæson med Ole Gunnar Solskjær fyret og Ralf Rangnick uden nogen som helst indflydelse før den endelige udnævnelse af Ajax-træner Erik ten Hag.

Hele klubben har brug for en genstart, og enhver, der forventer mirakler fra Ten Hag, er nødt til at blive virkelige, da han går i gang med at ordne et knækket omklædningsrum og alvorlig mangel på kvalitet.

Cristiano Ronaldos ønske om at forlade kaster en sky over præ-sæsonen, mens Ten Hag går med, hvad han ved, med at hente forsvarsspilleren Lisandro Martinez sammen med en tilsyneladende endeløs Frenkie de Jong-forfølgelse. Christian Eriksen vil sørge for list og kvalitet på midtbanen efter at have bevist sin tilbagevenden til sundhed og form i Brentford. Tror at han vil passe godt sammen med Bruno Fernandes.

Ten Hag har brug for mere styrke i angrebet, og vil også håbe, at folk som Harry Maguire og Marcus Rashford genopliver deres gamle form, og at Jadon Sancho kan vise, hvorfor han blev vurderet til £73 mio.

Top-4-udfordrer på sit bedste. Titeludfordrer? Ingen chance.

7. Newcastle

Sidste sæson – 11

Jeg har store forventninger til Newcastle efter en fremragende anden halvleg af sæsonen under den nye manager Eddie Howe og ankomsten af ​​klubbens rige, men kontroversielle saudiarabiske ejerskab.

Newcastles transfers har været solide og fornuftig snarere end spektakulær, idet den brugte sund fornuft i modsætning til udgifter for dets skyld, og hvis det lykkes dem at få James Maddison væk fra Leicester City, vil dette blive betragtet som som et seriøst køb.

Målmanden Nick Pope er en fremragende tilføjelse, mens Sven Botman fra Lille betragtes som en lovende forsvarsspiller. Den første fase lagde grundlaget for at forbedre mentaliteten og kvaliteten, hvor Kieran Trippier og Dan Burn kom med erfaring og Bruno Guimaraes med den gode klasse.

Jeg ser en sæson med god konsolidering i top half, som burde tilfredsstille Toon Army, da dette vil være en konstant genopbygning snarere end en kontant-vanvittig hurtig løsning.

8. Aston Villa

Sidste sæson – 14

Jeg forventer en stor forbedring af Villa i denne sæson, hvor manager Steven Gerrard har haft en pre-season for at få sine ideer igennem og nye ansigter fra et ambitiøst ejerskab.

Villa hjalp Gerrard ved at få deres transfers færdige tidligt, og det ser godt ud, med Philippe Coutinho, der har skrevet under permanent, og det højt vurderede forsvarspar Diego Carlos fra Sevilla og fri transfer fra Marseille Boubacar Kamara, der tilføjer ægte kvalitet.

De er nødt til at slippe af med den inkonsekvens, der frustrerede Gerrard i sidste sæson, men han vil forvente store ting af Villa – og af sig selv.

9. West Ham

Sidste sæson – 7

West Ham havde en fremragende sæson under David Moyes sidste år, men kan stadig betragte fejlen i at vinde Europa League, eller i det mindste nå finalen, som en af ​​de store forpassede muligheder.

Moyes vil i det mindste ønske det samme denne gang med nye ansigter i sit hold og den fremragende Declan Rice, der stadig er kernen i alt, hvad West Ham gør, sammen med Jarrod Bowen.

Mange vil afhænge af, hvordan deres nye kontrakt på 30,5 millioner pund fra Sassuolo, angriberen Gianluca Scamacca, slår sig i Premier League, men han kommer med strålende referencer, og du kan være sikker på, at alle indkommende spillere vil være blevet studeret ihærdigt af Moyes for at passe til hans behov.

Kan se endnu en god sæson for Hammers og en potentiel pokaludfordring.

10. Leicester

Sidste sæson – 8

Mærkeligt det her, da jeg vurderer Brendan Rodgers højt, og der er så meget talent i hans hold, men bare en følelse af, at momentum er gået tabt. Det har hidtil været en slumrende transfersommer med mere snak om salg omkring folk som James Maddison, Youri Tielemans og Kasper Schmeichel.

Shcmeichel er allerede væk, og hvis de andre også forsvinder, så vil det slå et stort hul i Leicesters omklædningsrum og efterlade alvorlige huller at udfylde.

Rodgers har nået et afgørende punkt i sin regeringstid efter at have vundet FA Cuppen og to gange gået glip af Champions League-fodbold på sæsonens sidste dag. Forventer dog at de ender i mid-table.

11. Brighton

Sidste sæson – 9

Graham Potter har gjort et fremragende stykke arbejde i Brighton og fik mod slutningen af ​​sidste sæson de store resultater, deres attraktive fodbold fortjente, såsom at slå Manchester United og sejre på udebane mod Arsenal og Spurs i på hinanden følgende kampe. Dagene med at leve tæt på bunden af ​​Premier League ser ud til at være forbi under denne højt vurderede manager.

Der er ingen grund til at forvente andet end endnu en meget anstændig sæson, selvom Chelsea endnu kan hente den talentfulde spanske venstreback Marc Cucurella, som der er snak om.

Dette ville være et slag for Brighton, ud over tabet af Yves Bissouma til Spurs, men Potter er talentfuld nok til at finde en måde at komme sig på.

Brightons fejl i sidste sæson afsluttede ikke de mange chancer, de skabte. Manden, de håber vil løse dette, er den tyrkiske angriber Deniz Undav, som skrev under i januar, men som derefter tilbragte et lejeophold hos den tidligere moderklub Royale Union Saint-Gilloise. Han scorede 27 mål i 41 kampe og blev årets fodboldspiller i Belgien.

Potter har også investeret for fremtiden med køb af unge angribere Julio Enciso fra Libertad Asuncion i Paraguay og ivorianske Simon Adingra fra FC Nordsjaelland.

12. Wolverhampton

Sidste sæson – 10

Wolves forsvandt i sidste sæson efter at have set så godt ud i så lang tid, at manager Bruno Lage tog en progressiv angrebsstil efter at have efterfulgt manger Nuno Espirito Santo.

Nu solidt etableret i Premier League, vil de se til at Hwang Hee-chan kan bygge videre efter at have afsluttet et permanent skifte fra RB Leipzig, mens Nathan Collins, en signing på 20,5 millioner pund fra Burnley, vil tilføje til defensiven ressourcer styret af kaptajn Conor Coady.

Hvis Wolves kan holde fast i den eftertragtede Ruben Neves, så er der slet ingen grund til, at de ikke kan have endnu en anstændig sæson. Det potentielle tab af angriberen Raul Jimenez i en længere periode, efter at han pådrog sig en skade i pre-season, kan også have en alvorlig indflydelse på, hvordan de klarer sig.

13. Crystal Palace

Sidste sæson – 12

Patrick Vieira gjorde et stort indtryk som Selhurst Park i sin første sæson som træner, men må undvære Conor Gallagher denne periode efter hans enestående periode på lån fra Chelsea.

Han vil dog have Cheick Doucoure, Mali-midtbanespilleren, som Vieira var glad for at hente fra Lens til en kontrakt på 21 millioner pund. Og Sam Johnstone er en solid målmands signing.

Det bliver spændende at se, om Vieira kan få en forbedring ud af Palace, men jeg forventer bestemt ikke at se dem kæmpe i top-half, men en placering mellem 10 og 15.

14. Brentford

Sidste sæson – 13

Brentford afsluttede sæsonen i en komfortabel position, stort set hjulpet af signaturen af ​​Christian Eriksen, som stoppede et frit fald og præsterede så imponerende efter at have fået et hjertestop, mens han spillede for Danmark ved EM 2020, at han er blevet købt af Manchester United.

Eriksen efterlader et stort tomrum, men manager Thomas Frank viste, at han var en dygtig manager, og jeg har lyst til, at Brentford bierne bliver oppe igen.

De skal beholde Ivan Toney foran, mens Ben Mee fra Burnley vil tilføje defensiv erfaring, og Keane Lewis-Potter, der blev skrevet under fra Hull City for £20 mio., havde et væld af Premier League-beundrere. 

15. Leeds

Sidste sæson – 17

Leeds overlevede på sidste dag i sidste sæson og har efterfølgende mistet to af deres mest indflydelsesrige spillere i Raphinha og den hjemmedyrkede helt Kalvin Phillips.

Dette gør livet hårdt for Jesse Marsch, da han forsøger at genopbygge det, han har arvet fra den ikoniske figur Marcelo Bielsa.

Jeg tror, ​​at Leeds, ligesom Everton, vil overleve baseret på den fanatiske og urokkelige støtte, de modtager derhjemme. Elland Road må være deres fæstning – ellers kan de komme i problemer.

Marsch er gået med, hvad han ved, og henter kantspilleren Brenden Aaronson fra Red Bull Salzburg og RB Leipzigs midtbanespiller Tyler Adams, to amerikanere, der har arbejdet under ham før. Det samme gælder forsvarsspilleren Rasmus Kristensen, også skrevet under fra Salzburg.

Den colombianske fløjspiller Luis Sinisterra er ankommet fra Feyenoord for 21 millioner pund for at tilføje en trussel.

Dette er en stor tro på Marsch, som gerne vil sætte sit eget præg på holdet. Leeds er et andet hold, der har brug for en god start, ellers kan tiderne være meget hårde.

16. Everton

Sidste sæson – 16

Det er her, de potentielle nedrykningskampe for alvor starter, og enhver af følgende kan ende med at kæmpe en nedrykningskamp.

Everton havde en forfærdelig sæson sidste gang med fiaskoen i den dårlige udnævnelse af Rafael Benitez, efterfulgt af Frank Lampard, som nåede målet om at holde Everton oppe i Premier League.

I virkeligheden var det mere gennem indsatsen fra Evertons fans end spillere, at de på en eller anden måde overlevede. Der bliver brug for dem igen, da klubben kæmper med økonomiske restriktioner, salget af hovedskytten Richarlison til Spurs og resultatet af en meget omtalt strategisk gennemgang – som har været meget vag, kort med specifikke detaljer og udført af en ejer og bestyrelse. af direktører, der har præsideret over virkelig ødelæggende overførselsstrategier og beslutningstagning.

Har bare en fornemmelse af, at de vil have nok til at blive oppe denne gang, med Dwight McNeil og James Tarkowski smarte signaturer fra Burnley og mere på vej.

17. Southampton

Sidste sæson – 15

Stor sæson for manager Ralph Hasenhuttl, som mærkede kraften fra fansens vrede under en dyster afslutning på ligasæsonen, hvor Saints tabte ni af deres sidste 12 kampe. Han vil være under lup fra start.

Han har brug for en god start for at modbevise påstande om, at hans regeringstid på St Mary’s er løbet tør for damp.

Hasenhuttls arbejde på transfermarkedet har i høj grad fokuseret på ungdommen, hvor teenagerne Romeo Lavia og Sekou Mara ankommer fra henholdsvis Manchester City og Bordeaux. Den nye forsvarsspiller Armel Bella-Kotchap, hentet fra Bochum, er kun 20. Der forventes meget af Joe Aribo, der er kommet fra Rangers.

Saints har holdt kaptajn James Ward-Prowse væk fra beundrere. Han vil være nøglen til deres sæson, som jeg forventer skal sikre, at de holder sig ude af problemer, men det kan blive svært.

18. Nottingham Forrest

Sidste sæson – Vindere af playoff

Nottingham Forest har markeret deres tilbagevenden til Premier League efter 23 år ved at lave et dyrt og spektakulært sprøjt på transfermarkedet.

Ejer Evangelos Marinakis har belønnet Forests fremragende manager Steve Cooper ved at stille den slags midler til rådighed, som han håber vil sikre, at de to gange tidligere Europa Cup-vindere ikke vender tilbage til The Championship.

Der er et element af gambling, da Coopers strålende foryngelse var baseret på god holdånd, og der er altid risiko ved at inkorporere for mange nye ansigter, det er set før.

Og i Forests forsvar havde de intet andet valg end at gå i gang med denne genopbygning, da syv af de 14 spillere, der deltog i slutspilssejren over Huddersfield Town, er rejst, inklusive keeper Brice Samba og et udvalg af udlånte, som f.eks. forsvarsspilleren Djed Spence, der er kommet til Spurs.

Jesse Lingard er den mest iøjnefaldende signing af alle efter sin free-transfer fra Manchester United. Han valgte Forest foran West Ham og vil have et stort ansvar i dette fornyede hold.

Men jeg bekymrer mig over den store mængde nye numre i Forests trup efter succesen i sidste sæson. Jeg siger, at Forest vil gå ned, men tror, ​​at de kunne trække andre ind i netop den kamp og måske alligevel blive oppe.

19. Fulham

Sidste sæson – Championship vinder

Marco Silva gjorde et fint stykke arbejde med at genskabe Fulham, og få dem op i Premier League igen, men vil stå over for en kamp for at holde denne fine gamle klub oppe.

Så meget vil hvile på talismanen Aleksandar Mitrovic, som scorede 43 mål i sidste sæson. Han skal have stor indflydelse på sin tilbagevenden til Premier League, og vise at han også kan score når holdene hedder Chelsea, Liverpool og Manchester C., mens Fulham også skal erstatte talentfulde unge Fabio Carvalho efter hans skifte til Liverpool.

Silva vil have store forhåbninger til den nye portugisiske midtbanespiller Joao Palhinha og Andreas Pereira, hentet fra Manchester United, mens den tidligere Arsenal-keeper Bernd Leno tilføjer Premier League kendskab, men det er stadig svært at se andet end en kamp for overlevelse – og du får det indtryk, at Fulham har brug for flere og bedre forstærkninger inden transfer deadline dagen.

20. Bournemouth

Sidste sæson – Championship to’er

Scott Parker fik Cherries op igen, men vil have en kamp på hånden for at undgå den samme skæbne, som han led, da han blev degraderet med Fulham.

Ligesom med Fulham og Mitrovic, vil meget afhænge af, om Dominic Solanke kan overføre de mål, der gjorde ham så potent i Championship, til Premier League, hvor han havde svært ved at markere sig med Chelsea og Liverpool.

Marcus Tavernier har været den største sommerankomst fra Middlesbrough, men Cherries har brug for meget mere end det.

Overlevelse ville blive betragtet som succes, men jeg kan ikke sige, at jeg er sikker på, at det vil ske, snarere tværtimod.

Seneste Artikler

Del denne side

Andre Nyttige Sider