Søg
Close this search box.

Tour de France i Danmark

Tour de France starter i Danmark. Verdens største cykelløb kommer til Danmark, når de tre første etaper af Tour de France afholdes på dansk jord i juli 2022.

Åbningsetapen, den såkaldte Grand Départ, afholdes i København fredag den 1. juli 2022. Som er en enkeltstart over 13 km., hvor vi måske kan få en dansker i gult. Tempospecialister som Kasper Asgreen, Søren Kragh Andersen og Mikkel Bjerg vil nok alle gøre et meget ihærdigt forsøg på at køre sig i gult på hjemmebanen i Danmark.

Er du klar til Tour de France på de danske veje

Bliv klædt på i de gule farver. Vi kan her på Odds-Betting.dk helt eksklusivt tilbyde en 50 kr. rabat ved køb for 200 kr. eller mere af Tour merchandise fra Chandize.dk.

Brug rabatkoden “TOUR50DK” og få 50 kr. rabat på køb af Tour merchandise. Du skal bare handle for mindst 200 kr. og så fratrækkes rabatten deraf.

Man kan få de fedeste Tour de France t-shirts, Tour Krus og Tour cap’s mm. til hele familien. Hvilke byer kommer Tour de France feltet igennem i Danmark? Få t-shirten der giver dig svaret. Her er Tour de France byerne feltet kommer igennem, du har svaret hvis nogle spørg dig om tour ruten. Kan fåes hos Chandize.dk – Findes til både damer, herre og teens.

Oplev de tre danske Tour de France etaper

1. etape: Enkeltstart – København – Fredag d. 1. Juli 2022

Tour de France 2022 skydes i gang med en 13 km lang enkeltstart. Verdens bedste cykelryttere indtager Københavns gader i kampen for den gule førertrøje.

Københavns gader bliver indtaget af verdens bedste cykelryttere, som kommer til at kæmpe om løbets første gule trøje. Den flade rute gennem hovedstadens brede gader uden skarpe sving giver mulighed for fuld fart i pedalerne. Skal rytterne gøre sig forhåbninger om en etapesejr, er kodeordene højt gear og aerodynamisk holdning gennem hele etapen. For Tour-favoritterne er målet først og fremmest at begrænse tidstabet.

2. Etape: Roskilde – Nyborg – Lørdag d. 2. Juli 2022

En lang og vindblæst dag over Sjælland, med en spændende finale over en af verdens længste broer.

Rytterne kører først gennem maleriske landskaber langs fjorde og over bakker for på etapens sidste 20 km at køre over Storebæltsbroen. Når de krydser bæltet, kommer vinden derfor til at spille en helt afgørende rolle. Holdkaptajnerne må således sætte deres lid til holdets kollektive styrke og opofrelsen hos den enkelte rytter på holdet.

Det forventes, at det bliver et opsplittet felt, der krydser målstregen i Nyborg, og at tidstabene får stor betydning for, hvem der må køre videre i den gule trøje, og for det endelige samlede klassement. Sejren kan meget vel gå til en af de stærke sprintere i feltet.

3. Etape: Vejle – Sønderborg – Søndag d. 3. Juli 2022

Etapen starter i kuperet terræn, hvorefter ruten går sydpå. De danske ryttere i feltet vil uden tvivl forsøge at komme i udbrud og bevise deres værd foran deres hjemmepublikum.

Anden del af etapen byder ikke på de store udfordringer, hvorfor etapen bør ligge til sprinterholdene, som må satse på en velforberedt slutspurt. Forholdene med de brede gader i fladt terræn omkring Sønderborg er særligt gunstige for de hurtigste af feltets ryttere, der må ventes at kæmpe om sejren.

Når rytterne krydser stregen i Sønderborg, er der en velfortjent hviledag inden feltet fortsætter touren til Dunkerque i Frankrig.

Seneste Artikler

Del denne side

Andre Nyttige Sider