Søg
Close this search box.

Tip en 13’er som selskabsspil

Tip en 13’er er et populært selskabsspil, der bringer spænding og underholdning til enhver fest eller sammenkomst (ikke at forveksle det med det klassikse Tips 13, men idéen er den samme, hvor man skal have 13-rigtige.

Det er et alsidigt spil, der kan tilpasses enhver lejlighed, fra konfirmationer og bryllupper til fødselsdage og familiemiddage. Denne artikel vil guide dig igennem, hvad “Tip en 13’er” er, hvordan det spilles, og hvordan du kan gøre det til en del af din næste fest.

Hvad er “Tip en 13’er”?

“Tip en 13’er” er et gættespil, hvor deltagerne skal svare på en række spørgsmål. Målet er at gætte så mange rigtige svar som muligt. Spillet kan spilles i forskellige versioner, men de mest populære er Ja/Nej-versionen og 1×2-versionen.

Sådan spiller du “Tip en 13’er”

 1. Forberedelse:
  • Vælg først, hvilken version af “Tip en 13’er” du vil spille (Ja/Nej eller 1×2).
  • Forbered en liste med 13 spørgsmål, der relaterer til festens tema eller anledning. Spørgsmålene kan være personlige, trivia baserede eller helt tilfældige – det vigtigste er, at de er sjove og engagerende for dine gæster.
 2. Ja/Nej-versionen:
  • I denne version skal deltagerne svare ja eller nej til hvert spørgsmål. Det er en enkel og hurtig måde at spille på, hvilket gør det ideelt for en bred vifte af deltagere.
  • Eksempel på spørgsmål: “Har bruden nogensinde taget fejl af datoen for deres årsdag?”
 3. 1×2-versionen:
  • I denne version præsenteres deltagerne for tre mulige svarmuligheder for hvert spørgsmål: 1, x eller 2. Denne version tilføjer et element af valg og gør spillet lidt mere udfordrende.
  • Eksempel på spørgsmål: “Hvilken farve var fødselarens første bil? 1) Rød, x) Blå, 2) Grøn”

Gennemførelse af spillet

 • Uddel et svarark til hver deltager eller hold, hvor de kan markere deres svar.
 • Læs spørgsmålene op højt, ét ad gangen, og giv deltagerne tid til at notere deres svar.
 • Når alle spørgsmål er stillet, gennemgås de korrekte svar, og point tælles op. Den deltager eller det hold med flest korrekte svar vinder.

Tips til at gøre “Tip en 13’er” til et hit

 • Tilpas spørgsmålene: Sørg for, at spørgsmålene afspejler festens anledning og er relevante for deltagerne. For en konfirmation kan spørgsmålene fokusere på konfirmandens interesser og liv, mens et bryllup kan have spørgsmål om parrets forhold og sjove fakta.
 • Præmier: Overvej at have en lille præmie til vinderen for at tilføje et konkurrenceelement til spillet.
 • Deltagelse: Opmuntr til, at alle deltager – spillet er en fremragende måde at bryde isen på og få gæsterne til at interagere.

Skabeloner for let forberedelse

For at gøre forberedelsen så enkel som muligt tilbyder Hyg.dk gratis skabeloner til “Tip en 13’er”, som du kan downloade i PDF- eller Excel-format. Disse skabeloner gør det nemt at udforme og printe svarark, hvilket sparer tid og sikrer, at spillet kører problemfrit.

“Tip en 13’er” er mere end bare et spil; det er en mulighed for at skabe sjove og mindeværdige øjeblikke på din fest. Med lidt forberedelse og kreativitet kan du bruge “Tip en 13’er” til at bringe dine gæster sammen og sikre, at alle har en fantastisk tid.

Seneste Artikler

Del denne side

Andre Nyttige Sider