Søg
Close this search box.

Danmark til OL i Tokyo: Håndboldherrerne er favoritter til guldmedalje

Kilde: Unsplash
 

Ud af alle 33 sportsgrene til sommerens OL i Tokyo, er håndbold Danmarks bedste mulighed guldmedaljer.

De danske håndboldherrer har væltet i succes i de seneste år, hvor det har regnet med guldmedaljer. Danmark har således overtaget rollen som den bedste nation fra Frankrig, der ellers i mange år har siddet tungt på håndboldtronen. For nyligt blev Danmark også kåret som verdensmestre efter en imponerende turnering i Egypten. Her slog de Sverige i en meget dramatisk finale, hvor målmanden Niklas Landin var den helt store oplevelse. Han stod noteret for hele 15 redninger, og havde derfor afgørende betydning for sejren.

Mikkel Hansen skuffer aldrig

Vi kommer selvfølgelig heller ikke uden om Mikkel Hansen, der i finalen scorede syv mål. Den 33-årige spiller var også afgørende i semifinalen mod Spanien, hvor han scorede 12 mål og lagde op til fem mere.

Mikkel Hansen et Luka Karabatic” – (CC0 1.0) – af Wenflou

Han har i det seneste årti generelt set været Danmarks farligste våben, og viste igen hvorfor han af mange regnes som den bedste håndboldspiller nogensinde. Vi behøver bare at kigge på hans titler med landsholdet, for at forstå hvor god han egentlig er. Således førte han Danmark til den første OL-guldmedalje i herrelandsholdets historie, da der i 2016 blev afholdt OL i Brasilien. Før det var han med til at vinde EM i 2014, og han har nu også vundet de sidste to verdensmesterskaber. Det er dog ikke kun Mikkel Hansen, men hele holdet der giver grund til optimisme i den danske lejr. Mange af spillerne er nemlig på kontrakt i flere af Europas bedste klubber.

Danmarks chancer til OL

Den vilde succes skaber også forventninger. Det samme gør sig gældende, hvis vi kigger frem mod OL i Tokyo. Her kæmper 12 håbefulde nationer om at vinde, men med tanke på Danmarks imponerende pokalstime, regnes de rød/hvide som favoritter hos bookmakere der tilbyder spil på håndbold. Danmark giver odds 3.50 til at vinde, mens Spanien og Norge henholdsvis giver odds 3.80 og 4.00. Det vidner om stor tiltro til Danmarks evner, og det er heller ikke overraskende taget deres seneste resultater i betragtning.

Nem pulje for de danske herrer

Danskernes chancer blev kun endnu bedre, da der for nyligt blev trukket lod til gruppespillet. Her trak Danmark nemlig nogle af de bedste kort, da Mikkel Hansen og co. styrede uden om lande som Frankrig, Spanien og Tyskland. Danmark var inden lodtrækningen seedet i det bedste lag, hvilket betød at de på forhånd ikke ville kunne møde Norge. Det danske herrelandshold endte med at trække Portugal, Egypten, Bahrain, Japan og Sverige, der søger revanche fra VM-finalen.

Danmark går altså ind til turneringen som forsvarende OL- og verdensmestre, og selvtilliden er derfor i top. Hvis Mikkel Hansen og Niklas Landin kan holde det samme skyhøje niveau fra VM, kan vi godt begynde at glæde os. Danmarks chancer for guld er hvert fald gode, og vi kan derfor regne med en stærk turnering fra herrerne, der som nævnt er havnet i en nem pulje.

Seneste Artikler

Del denne side

Andre Nyttige Sider