Søg
Close this search box.

4 fodboldbegivenheder vi glæder os til i 2020

 

2020 tegner til at blive et fantastisk fodboldår, hvor vi både kan se frem til EM i Parken og masser af andre vilde fodboldoplevelser.

Vi sparker det nye årti ind med masser af fodbold fra absolut højeste hylde, og allerede fra foråret kan de fodboldsultne fans begynde at slikke sig om munden. Vi giver her vores bud på de fire største fodboldbegivenheder, som vi glæder os til i 2020.

Den afgørende fase i Champions League

  1. februar – 30. maj

Champions League vender tilbage i foråret, hvor vi allerede i 1/8-finalerne kan se frem til nogle drabelige opgør. Således skal alle Premier League-holdene ud på svære opgaver ligesom Barca og PSG også står foran interessante modstandere. 1/8-finalerne starter i midten af februar, og derfra bliver der fuld smæk på indtil finalen bilver spillet den 30. maj i Istanbul.

El Clásico på Bernabéu

  1. marts

Decemberudgaven af El Clásico endte desværre som lidt af en fuser, da kampen endte 0-0 til stor skuffelse for de mange tilskuere på det propfyldte Camp Nou. Spillet på banen levede dog ikke op til forventningerne, og det blev således første gang i 17 år, at en ligakamp mellem de to giganter endte 0-0. For nyligt tog Barca dog konsekvensen af det lunkne spil, da man valgte at fyre Ernesto Valverde. De to klubber gik ind i 2020 med en delt førsteplads, og der bliver derfor kamp til stregen på Bernabéu, hvor det ligner at kampen om mesterskabet skal afgøres.

EM i fodbold på hjemmebane

  1. juni – 12. juli

Danmark skal for første gang nogensinde være værter til et EM i fodbold, efter UEFA besluttede at ændre formatet til årets slutrunde. For at markere 60-års jubilæet for EM er det således blevet besluttet at sprede fodboldfesten udover hele Europa, hvor Danmark heldigvis blev en af de udvalgte arrangører. Det betyder også at de danske drenge kommer til at spille alle gruppekampene på hjemmebane i Parken, hvor Finland, Belgien og Rusland bliver modstanderne. Oddsene taler dog ikke i Danmarks favør, men vi har selvfølgelig gjort det før, så man skal aldrig sige aldrig. I skrivende stund kan man således få odds 81.00, hvis de rød/hvide skulle levere overraskelsen igen.

Messi vs Nigeria
Messi vs Nigeria 2018” – af Joe Sins (CC BY-SA 3.0)

Copa America i Argentina og Colombia

  1. juni – 12. juli

Skal 2020 blive året hvor Lionel Messi endelig kan løfte det trofæ, som han så inderligt ønsker sig med det argentinske landshold, eller skal vi være vidner til endnu en fiasko fra ”Albiceleste”, der for første gang siden 2011 skal spille turneringen på hjemmebane. Uanset hvad kommer vi til at se en ændring i verdens ældste landsholdsturnering, der udover at ændre forma også går over til kun at blive afholdt hvert fjerde år efter 2020-udgaven. Således bliver holdene delt ind i to grupper af seks hold, hvor de fire bedste hold fra hver gruppe går videre til kvartfinalerne. I Argentina håber man selvfølgelig at Messi bryder forbandelsen, mens Neymar og de forsvarende mestre fra Brasilien vil gøre alt for at genvinde titlen på deres største rivalers hjemmebane. Der er derfor lagt op til stort drama i Sydamerika, hvor vi som altid kan forvente underholdning af bedste skuffe.

Der er derfor god grund til at se frem mod et fantastisk 2020 fodbold år med masser af spænding og drama.

 

Udvalgt forside billede – Kilde: Pexels

Seneste Artikler

Del denne side

Andre Nyttige Sider